Basescu explica de ce va vota DA la referendumul pe Justitie

Vineri, 10 Mai 2019, ora 21:46
8183 citiri
Basescu explica de ce va vota DA la referendumul pe Justitie
Foto: Arhiva Facebook Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca va merge la referendum si va vota "Da", adaugand ca, in cazul unui esec, unii vor considera ca au primit legitimitate sa faca "zob" legile justitiei.

Traian Basescu a spus, vineri, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca va merge la referendumul din 26 mai si ca va vota "Da", chiar daca are unele rezerve in privinta intrebarilor de pe buletinul de vot.

"Imaginati-va ce ar insemna sa se rateze referendumul sau sa se voteze <>. Motivul nu este pentru a spune <> la intrebari, pentru ca le-am criticat inca de cand au fost puse. Motivul este legat de efecte, daca acest referendum nu va intruni cvorumul. Imaginati-va cata legitimitate vor considera unii ca au primit ca sa faca zob legile justitiei si codurile penale, prin ordonante de urgenta, cum vor vrea. Eu spun asta in conditiile in care sunt un politician care a avut curaj ca pe valvataia din strada sa spuna: uitati-va putin la legile justitiei, ca pe marea majoritate a modificarilor sunt corecte. Dar n-as vrea sa riscam", a afirmat Traian Basescu.

El a precizat ca presedintele Klaus Iohannis are meritul ca "a tinut directia catre Bruxelles si ca a acoperit oscilatiile PSD-ului in abordarea pe care a avut-o".

"Nu ne-a pus, ca tara, sub semnul intrebarii. In concluzie, de grija efectului contrar, votez", a mai spus fostul sef al statului.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat in 25 aprilie decretul referitor la intrebarile pentru referendum.

Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin DA sau NU cu privire la urmatoarele intrebari:

1. "Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?"

2. "Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?"

Data referendumului este 26 mai 2019, in ziua desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul European.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu vot DA referendum Justitie , #referendum