Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Buda, catre USL: Restrangeti atributiile CCR; votul e mai tare decat glontul

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 13:54
2538 citiri
Buda, catre USL: Restrangeti atributiile CCR; votul e mai tare decat glontul
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Daniel Buda a declarat miercuri ca prin raportul adoptat de uselistii din Comisia Juridica se restrang atributiile CCR, precizand ca orice exceptie care se introduce in cuprinsul legii pericliteaza buna functionare a Curtii.

"Stimati colegi, sigur ca da, dumneavoastra detineti majoritatea si puteti sa faceti ce doriti. Eu am mai spus de atatea ori ca votul este mai tare decat glontul. Prin raportul pe care vi l-au propus colegii de la PSD si de la PNL nu faceti altceva decat sa restrangeti atributiile CCR. Orice exceptie introduceti in legea Curtii nu face altceva decat sa restranga atributiile CCR. Va asumati aceasta responsabilitate in fata opiniei publice, in fata Europei", a declarat presedintele Comisiei Juridice de la tribuna Camerei Deputatilor.

Senatorii au prelungit programul de vot la referendum

"Atat domnul presedinte interimar Crin Antonescu cat si domnul Victor Ponta au spus clar si raspicat ca vor respecta deciziile CCR. Ieri speram noi, cei de la PDL in naivitatea noastra ca vom merge la Comisia Juridica si vom da un vot foarte simplu, si anume acela de respingere a OUG a guvernului prin care se restrangeau atributiile CCR", a explicat democrat-liberalul.

Buda a mentionat ca nu credea ca o sa existe un "dublu limbaj" si o "fractura de comunicare" intre Crin Antonescu si Victor Ponta. "Credeam acest lucru pentru ca nu credeam ca o sa existe un dublu limbaj, sau ca nu credeam sa existe o fractura de comunicare intre cei doi lideri ai partidelor politice domnul Crin Antonescu si domnul Victor Ponta si grupurile parlamentare", a sustinut el.

"Nu ma gandeam ca (sic!) colegii nostri de la PSD si PNL nu au citit din raportul pe justitie care va fi facut public azi, dar in mod cert domniile lor aveau acces la draftul care circula in cancelariile europene unde se spune foarte clar stimati colegi si anume 'pentru respectarea statului de drept si a independentei jsutitiei Comsiia invita Romania sa ia urmatoarele masuri: sa adopte imediat si sa publice OUG care sa anuleze OUG numarul 38/2012 si anume o OUG privind legii de organizare si functionare a CCR'. Spuneam de o chestiune care era in mana guvernului", a conchis presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Buda USL vot referendum, #Legea referendumului Parlament, #refrendum program exitins, #referendum suspendare Basescu USL , #referendum
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
La puscarie cu acest uzurpator al Romaniei, al statului de drept!
Poza conti
conti
rank 5
Restrangeti atributiile CCR; votul e mai tare decat glontul