Cat de traditional este aparatorul familiei traditionale

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 08:35
8976 citiri
Cat de traditional este aparatorul familiei traditionale

Nu mi-as permite sa comentez nimic din viata privata a semenilor nostri, daca acesti semeni n-ar fi dintre cei alesi sa ne conduca si, in aceasta calitate, nu s-ar cuveni sa ne fie exemplu intru toate, inclusiv in comportarea sociala.

In aceasta optica, imi vine sa ma intreb: cat de convingator poate fi domnul Dragnea in demersul sau de sprijinire a familiei traditionale, cand propria sa familie nu pare deloc traditionala? Pare cel putin nonconformista.

Iar cand vorbesc de traditie, nu ma refer la neamurile fanariote care isi sfidau tara cu moravurile lor balcanice, nici macar la boierimea sedusa mai mult de obiceiurile otomane, decat de cele stramosesti.

Ma gandesc la talpa tarii, acolo unde familia traditionala este de secole respectata cu sfintenie, garantata prin traditie si vegheata de Biserica, fara sa fie nevoie de girul Constitutiei, al legilor, al pravilelor, ucazurilor sau oricaror altor reguli de la stapanire. Tanarii se casatoresc de drag, nu de frica legii.

Adam si Eva, simbolurile domnului Dragnea

Nu stapanirea a generat traditia riguroasa, ci respectul poporului pentru imuabilele cutume stramosesti.

Cand poporul isi are obiceiurile sale, la ce foloseste tambalaul iscat de dl Dragnea, uriasa campanie de strangere a trei milioane de semnaturi, votul in Parlament, referendumul in intreaga tara, modificarea Constitutiei, si iarasi un nou vot in Parlament? Pentru ce atata zarva?

Nu vad alt motiv decat acela ca dl Dragnea vrea sa se remarce cu ceva, dupa ce marirea salariilor la bugetari a starnit nemultumiri, veniturile celor din privat au scazut in loc sa creasca, puterea de cumparare a populatiei se prabuseste, leul se depreciaza, autostrazile - nici pomeneala de ele, linia de metrou M5 amanata la calendele grecesti, iar primarul general se arata nemultumit ca nu poate demara principalele investitii, pentru ca liderul partidului ii tot pune bete in roate.

Toate ii pica rau domnului Dragnea. Stie ca, daca ar propune o mare sustinere populara privind propria persoana, ar iesi cam ca in sondaje. Adica dezastruos. Iar, daca nu se mai poate lauda cu nimic altceva, face si el ce poate: se lauda cu familia traditionala.

Pune problema familiei traditionale, pentru ca romanii sa raspunda "da", iar partidul sa extrapoleze acest raspuns, ca un fel de recunoastere a popularitatii jupanului: Liviu Dragnea, garantul familiei dupa modelul Adam si Eva, este in top. Traiasca!

Tara arde si baba face referendum

Foarte semnificativa pentru toti romanii si devastatoare pentru initiatorii referendumului mi se pare opinia dui Basescu, prezentata la scoala de vara a PMP de la Neptun:

"Eu cred ca in Constitutie definitia este suficienta, dar partidul isi va alege linia care sa-i aduca voturi. Personal, sa stiti ca nu m-a impiedicat definitia actuala sa ajung la vreo 47 de ani de casatorie si sa am si doi copii".

Nu fac pe puritanul, dar dl Dragnea este departe de a parea simbolul ideal al familiei traditionale, pe mana caruia sa mergem cu totii, ca sa avem familii fericite si cu copii.

Ma feresc in cele de fata sa tulbur dreptul fiecaruia la intimitate si viata privata, insa dl Dragnea maculeaza grav tocmai acest drept, cand isi etaleaza partenera de viata la un congres, laolalta cu premierul tarii, cu ministrul de Interne sau primarul Capitalei, care accepta obedienti ciudata alaturare, facand chiar declaratii omagioase la adresa junei domnisoare.

Ipocrizia ipocriziilor! Totul ascuns sub masca luptatorului pentru familia traditionala, ca si cum in tara n-ar exista alte probleme presante, ca si cum s-ar fi rezolvat pesta porcina, n-ar mai fi coruptie in Romania, n-ar fi ramas de lamurit cine se face vinovat pentru violentele din 10 august, ca si cum emigratia n-ar creste dramatic si n-ar fi ramas decat aceasta singura problema: familia traditionala.

Banii aruncati pe apa Sambetei

Interesant este ca nimeni nu vorbeste despre costurile respectivului referendum, programat pe data de 7 octombrie, adica la putin dupa ce tocmai s-a aprobat rectificarea bugetara, fara care nu eram in stare sa mai platim salariile, dar suntem in stare sa platim referendumul.

Ma intreb cum de au fost in stare ministrul Teodorovici si cu materia sa cenusie numita Valcov sa aiba bani in buget pentru un referendum fara folos si sa ceara rectificare bugetara, ca sa faca fata la salarii si la pensii?

Iar banii nu sunt putini: referendumul din 2007 a costat circa 60 milioane lei, iar cel din 2012 aproape 100 milioane. In 2018, costurile au urcat mult.

Ambele referendumuri inutile de atunci au costat aproximativ cat sunt reducerile operate acum de Guvern la serviciile speciale si la Administratia Prezidentiala, toate la un loc!

Ori va fi o reusita si nu se schimba nimic, ori nu va fi o reusita, dar nici atunci nu se schimba ceva

Si zau ca ma intreb, in cazul cand nu se prezinta la urna cei vreo 6 milioane de romani, cati sunt necesari pentru ca referendumul sa fie validat, va da cineva socoteala pentru banii aruncati pe apa Sambetei, la un al treilea referendum nereusit?

Iar, daca va reusi referendumul, se va schimba ceva in ce priveste familia traditionala la romani? In plus, daca nu s-ar schimba nimic - si sigur nu se schimba - avem dreptul sa ne intrebam: care a fost chichitul cu referendumul si pe ce am cheltuit mai mult decat am taiat de la siguranta nationala?

Nu stiu sa raspund la atatea intrebari, dar stiu ca nici referendumurile din 2007 si 2012, cand PSD depusese atata zel ca sa-l demita pe presedintele de atunci Traian Basescu, n-a fost nimeni tras la raspundere nici material pentru cheltuiala, nici politic pentru neghiobie.

In opinia mea, referendumul nu are alt scop decat sa se fandoseasca dl Dragnea cu el, daca ii reuseste. Daca nu-i reuseste si nu va putea sa modifice Constitutia, este evident ca pentru asta se face vinovat statul paralel, plus cineva din afara, care finanteaza non stop tot ce nu-i merge bine domnului Dragnea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Liviu Dragnea referendum, #Liviu Dragnea familia traditionala, #Liviu Dragnea modificare Constitutie , #referendum