Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce facem cu referendumul din 2009? (Opinii)

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 20:25
2638 citiri
Ce facem cu referendumul din 2009? (Opinii)

Inca nu s-a stins ecoul glasurilor care, dupa referendumul din 29 iulie, au tot strigat impotriva romanilor vii, cu drept de vot, imputinandu-le numarul, de la o zi la alta, in speranta ca vor reusi sa modifice rezultatul in favoarea USL, rezultat stabilit indata ce ministrul de Externe de atunci a dat public un numar din care ar fi trebuit sa se prezinte la vot 50%+1 pentru ca referendumul sa fie validat.

Nimeni insa, nu mai pomeneste nimic despre rezultatul clar, de necontestat, al unui alt referendum, cel din noiembrie 2009, cand din numarul romanilor veniti la vot, la limita in privinta prezentei, 77,78% au optat pentru Parlament cu o singura Camera si 88,84% pentru micsorarea numarului de parlamentari.

Sa fie clar. Numarul real al romanilor cu drept de vot nu se cunoaste cu exactitate, dar in nici un caz, nu mai este acelasi cu cel din anii '90 si nici din anul 2000, a mai scazut.

In aceste conditii, ar trebui sa se tina cont de rezultatul referendumului din 2009 si sa se micsoreze si numarul parlamentarilor. Suntem totusi o tara cu o populatie mult prea mica si prea saraca pentru un numar asa mare de parlamentari.

Pentru romanii de rand, cei care duc pe umeri lor povara intretinerii atator parlamentari care oricum, sunt vocali si vizibili numai in campanie, o data la patru ani, si-n rest isi vad nestingheriti, de interesele lor, ar fi nu numai o surpriza, ci si un act de dreptate ca acum, in aceste zile, cand Romania este impartita intre politicieni ca o mosie care-si asteapta proprietarii, sa auda aceleasi voci din USL care sa ceara respectarea rezultatului acelui referendum, care se vrea uitat.

Pentru romanii de rand, nu conteaza ca liderii USL au facut niste intelegeri si poate chiar si promisiuni cu parlamentarii sau grupurile parlamentare care au plecat inspre actuala putere, ajutand-o sa ajunga la guvernare.

Romanii, oameni cu venituri mici dar cheltuieli foarte mari, impuse de vremurile in care traiesc, conteaza acum sa se cheltuiasca mai putin de la bugetul tarii si economiile facute sa se indrepte inspre sanatate si invatamant, ceea ce ar fi mult mai avantajos pentru ei.

Din experientale anterioare se stie insa, ca politicienii aproba doar ceea ce-i avantajeaza pe ei, ce le aduce lor un castig, un beneficiu si, de regula, ce e bun pentru popor, nu convine politicienilor, pentru ca-i dezanantajeaza. Ori, punerea in practica a rezultatului referendumului nu convine multor politicieni.

Pentru USL, aflat acum la guvernare, acest lucru ar fi un gest de solidaritate, de intelegere a problemelor cu care se confrunta populatia tarii, de respect pentru vointa romanilor si, din punct de vedere electoral, ar avea mult de castigat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#referendum 2009 rezultate, #Parlament unicameral, #mai putini parlamentari , #referendum