Comisia pentru recensamant se reuneste luni la MAI

Luni, 20 August 2012, ora 11:04
2688 citiri
Comisia pentru recensamant se reuneste luni la MAI
Foto: Arhiva

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 se va reuni luni, 20 august, la ora 13,00, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor. Lucrarile Comisiei vor fi conduse de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, in calitate de presedinte al acesteia.

Potrivit legii, in cadrul Institutului National de Statistica functioneaza Secretariatul tehnic al Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, care efectueaza lucrarile de pregatire, organizare, prelucrare si publicarea datelor recensamantului.

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor este compusa din reprezentanti ai ministerelor, conform Legii nr. 5 din 9 ianuarie 2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat pe 14 august, intr-un briefing de presa sustinut dupa sedinta Comisiei, ca dintre cele 38 de milioane de fise de recensamant au fost prelucrate pana la acel moment 48%.

Dusa a explicat numarul de 38 de milioane de fise prin faptul ca au fost 19 anexe care trebuiau completate la recensamant si ca fiecare anexa avea cateva pagini, pentru ca recensamantul nu se refera numai la populatie, ci si la locuinte, starea economica, sociala, gradul de vechime al locuintelor etc.

"Sunt date preliminare cu caracter informativ, nu sunt utilizate in procesul decizional. Sunt sapte tipuri de formulare individuale care se completeaza la fiecare persoana. Totalitatea acestora inseamna 38 de milioane", a declarat, la randul sau, presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu.

Dusa a mentionat ca a solicitat ministerelor care fac parte din comisie si care vor avea in vedere in strategiile economice pe care le vor elabora in anii urmatori rezultatele la recensamant sa-i prezinte un punct de vedere legat de analiza pe care o fac pe baza acestor date preliminare.

"Am solicitat colegilor din Comisie, ca presedinte al Comisiei, sa faca acest lucru pana vineri (17 august - n.red.), sa transmita si propuneri legat de comunicatul de presa pe care comisia il va prezenta dupa aprobarea acestora in comisie si sper ca luni (20 august - n.red.), in jurul orei pranzului, Comisia in plenul sau sa valideze rezultatele preliminare si imediat sa le dam publicitatii, asa cum spuneam si la nivel national si la nivel judetean", a spus Dusa.

El a reafirmat ca listele electorale nu au nicio legatura cu efectuarea recensamantului.

"Listele electorale nu au nicio legatura cu efectuarea recensamantului si aceasta sedinta (a Comisiei pentru recensamant - n.red.) trebuia sa se tina acum doua saptamani, acum trei saptamani. Din cauza schimbarii Guvernului si a nominalizarii secretarilor de stat care fac parte din comisie s-a intarziat convocarea ei. Eu cred ca, in timp foarte scurt, am luat masuri", a mai declarat Mircea Dusa pe 14 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#recensamant comisie MAI referendum, #recensamant liste electorale referendum, #referendum decizie CCR liste , #referendum