Dragnea vrea referendum in aprilie - martie: definirea familiei e o tema care trebuie rapid transata

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 23:40
2795 citiri
Dragnea vrea referendum in aprilie - martie: definirea familiei e o tema care trebuie rapid transata
Foto: Facebook Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, ca ar dori ca referendumul pentru modificarea Constitutiei, in sensul introducerii definirii familiei ca uniune dintre un barbat si o femeie, sa aiba loc cel mai tarziu in primavara anului viitor.

Dragnea a mentionat ca sustine ideea organizarii unui referendum pentru definirea familiei in viitoarea Constitutie.

"Azi am avut o intalnire cu reprezentantii Coalitiei pentru familie si repet ceea ce am spus si zilele trecute tot public - eu personal sustin aceasta idee, de asemenea sustin sa se organizeze referendumul si il vreau sa-l organizam cel mai tarziu in primavara anului viitor. Nu vreau sa depasim primavara anului viitor, poate aprilie daca martie este prea devreme, depinde de vreme, pentru ca trebuie sa dam raspuns la aceasta intrebare extrem de serioasa - aceasta tema risca, daca nu o transam prin referendum, sa produca rani adanci in societatea romaneasca si ea trebuie transata. Nu am fost de acord, nici nu puteam procedural, ca sa fim foarte corecti, nu aveam cum sa organizam alegerile parlamentare odata cu referendumul sau invers", a declarat liderul PSD, la Digi 24.

Potrivit acestuia, nu se putea accepta organizarea simultana a referendumului cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, "pentru ca amandoua actiunile sunt foarte serioase".

"Practic, la 11 decembrie, Romania trebuie sa aleaga calea pe care merge - austeritate sau dezvoltare si bunastare. Iar in ceea ce priveste acest referendum, tema este mult mai adanca decat pare la prima vedere. Nu am semnat (n.r. petitia pentru modificarea Constitutiei), dar sustin acest lucru. Eu cred in asta, dar cum n-am vrut sa amestec patimile din campanie cu aceasta tema si era rau pentru amandoua temele, nu vreau nici acuma.

Dupa alegeri o sa-mi spun mult mai apasat argumentele mele. Sunt valori in care cred. Discutia este mult mai profunda decat pare la prima vedere si nu este numai 'da' sau 'nu' pentru aceasta tema. In momentul in care va incepe discutia serioasa pentru pregatirea referendumului, sa vedeti cat de larga este discutia si de fapt ce pachet de teme genereaza aceasta. Dezbaterea va fi foarte serioasa, nu stie nimeni ce va iesi. Eu sper sa iasa varianta in care cred eu", a mai spus presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea referendum definire familie, #Dragnea referendum modificare Constitutie , #referendum