Interceptari in dosarul referendumului: 40.000 de morti fictivi in judetul lui Ponta (Video)

Vineri, 10 August 2012, ora 17:22
9309 citiri
Interceptari in dosarul referendumului: 40.000 de morti fictivi in judetul lui Ponta (Video)
Foto: Arhiva

Pe langa inregistrarea discutiilor dintre fostii ministri Ioan Rus si Victor Paul Dobre, procurorii au interceptat si angajati ai MAI, care explicau in discutii cum au ajuns sa scada numarul alegatorilor, astfel incat cvorumul de la referendum sa fie atins.

Pentru acest scop s-a optat inclusiv pentru reducerea fictiva a populatiei in unele judete, iar una dintre modalitatile de obtinere a acestui rezultat era cresterea numarului de persoane care figureaza in bazele de date ca fiind decedate, conform stenogramelor publicate de Evenimentul Zilei.

O discutie intre functionarii cu atributii in gestionarea acestor date, in ziua de 06 august 2012, la ora 17:45:45

Domn: Da. Si astazi vorbesc astia pe la...ca oamenii s-au pus pe treaba. Acum: unii nu vor, spun ca e ilegala, ca nu au competenta.

Doamna: Ce anume?

Domn: Sa, ma rog, sa curete, nu stiu, sa actualizeze, sa nu stiu ce! Sa ciocane, sa actualizeze, sa bla bla bla. Altii, spun ca deja s-au apucat si au gasit vreo 40.000 morti dar de atunci incoace, niciunii...

Doamna: 40.000 unde? La nivel de ce?

Domn: La Gorj, la Gorj, subprefectul de Gorj.

Doamna: Ca a gasit?

Domn: Da, sau in perioada de dupa s-au inregistrat 40.000 de decese dar nu erau prinse, dar nu erau astea in, nu faceau parte din listele electorale.

Doamna: In perioada de dupa ce?

Domn: De dupa referendum. Nu stiu cum au murit intr-o luna 40.000 la Gorj!

Doamna: S-au inregistrat 40.000 de morti in Gorj? Domn: Da ma, da, da, da!

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie

Doamna: Doamne iarta-ma, Dumnezeule!

Domn: Pe de-o parte spunea ca astia nu erau inscrisi in listele electorale. Deci cu alte cuvinte, intr-o luna au murit 40.000 de gorjeni. Raman putin olteni! Acesta e judetul lui Ponta, Gorjul.

Doamna: Cum sa fie mai 40.000 daca la nivel de tara zicea D. ca sunt 200 si ceva de mii de morti pe an?

Domn: Da mai, da. De asta iti spun ca oamenii vorbesc vrute si nevrute si tot felul de...

Doamna: Poate 4000 nu 40.000.

Domn: Nu, nu.

Doamna: Nici 4.000 nu cred ca s-au inregistrat!

Domn: Iti dai seama. Intr-o luna, na! Sau nici o luna.

Doamna: Care o luna, mai?

Domn: Da.

Doamna: Care o luna? De pe...cand s-a, cand a inghetat baza?

Domn: Pe 23.

Doamna: Pai eu nu stiu ca nu am fost aici dar... pe 23. Pai de pe 23 si pana acum? Sunt 10 zile! Mor pe capete, in jumatate de an se duce tot judetul Gorj.

Domn: Da. Ramane domnul premier fara...

Doamna: Nu jumatate de an dar cat are? Are 400.000 judetul? Iti spun eu, in 10 zile se duce! Doamne, iarta-ma! Cum poate sa vorbeasca...

Domn: Mda. Oricum, astia nu erau inscrisi in listele electorale. Cica pot fi abateri, abateri foarte, nesemnificative, de 2,3 persoane, stii?

Doamna: Pai pot fi, pot fi, normal ca pot fi, dar 1, 2, 3, 5, singulare, nicidecum sa afecteze lista, adica cifra. Si nici ce s-a intamplat, ma rog, sa nu valideze din cauza asta. Ca nu se pune problema.

Interceptari in dosarul referendumului: Manoloiu nu a inclus intentionat peste 400.000 de romani pe liste

Domn: Ideea e in felul urmator: ca pana la urma problema ar fi asa, cum o vad eu: deci, tu spui ca CRDSI nu sunt.

Doamna: Nu.

Domn: In schimb sunt cei care au plecat la munca. Doamna: Dar sunt!

Domn: Aia clar ca sunt! Inclusiv moldo, stii? Doamna: Si trebuie sa fie.

Domn: Exact. Ei, acolo e bataia pestelui ca domne...

Doamna: Sa se bata cine o vrea dar nu cu noi!

Domn: N-ar trebui sa fie! Ultima declaratie apartine proaspatului ministru pentru relatia cu Guvernul si Parlamentul...Guvernului cu Parlamentul!

Doamna: Cine, ..?

Domn: Da. Ca citat, coroborat, na, ca domnul avocat a citat din nou Cod Civil, ca o persoana a si spus: 87 alin. 2, sau ma rog, nu mai stiu. Asa, din noul Cod Civil coroborat cu 2200 nu stiu cum. Acela pe extra...ala la coada Codului.

Doamna: Fii atent, fii atent ca de 2200 si ceva mi-a zis ceva P..

Domn: Articolul 2272, parca.

Doamna: Da mai, mi-a zis ceva cu resedinta...

Domn: Exact! Exact! Exact asta, pai da, nu stiai ca...

Doamna: P. mi-a zis ca...ea zice: am facut niste observatii si ti-am trimis ca sa ai in vedere.

Domn: Da. Cu alte cuvinte, cei care ... ei, pe ce criterii stabilesti tu ca, aia cu moldo e clar, cu sectorul 3 e in regula. Dar cu toti ceilalti, cum?

Doamna: Danu, Danu, Danu, hai. Pe cuvantul meu, nici nu vreau sa ma gandesc. Sa hotarasca cine are de hotarat ! Nu noi hotaram treaba asta, da? Sa hotarasca. Din punctul meu de vedere, tot ce este cetatean roman are drept de vot inclusiv ca e acolo, ca e dincolo. Ca e aici si e plecat acolo de 5 ani, de 10 ani. Si-a pastrat cetatenia romana?

Domn: Nu, nu, nu, stii care e ideea?

Doamna: Are dreptul!

Domn: Ideea este ca n-ar, ca nu. Nu-i retrage nimeni dreptul de vot. El poate sa voteze insa nu ar trebui sa fie pe lista electoral de la sectia de votare x din Romania.

Doamna: Extraordinar, dar unde sa fie? Dar unde sa fie?

Domn: Asta te intreb si eu. Unde il, cum il socotesti? De exemplu...

Doamna: Nu dar, nu, nu, nu, nu stiu daca discuta ei asa, nu stiu ce or discuta, ca eu nu am auzit astazi, dar, cand am discutat, deci, eu vreau sa iti spun ca eu de abia saptamana trecuta am aflat ca astia, CRDS-ul de fapt nu sunt pe nicio lista. Si explica L. de ce. Pentru ca ei au domiciliul in strainatate si nu poate sa ii treaca pe o lista. Ei voteaza pe listele alea de...pe liste, ii trece pe lista suplimentara.

Domn: Da, da.

Doamna: Ca nu are unde sa ii arondeze.

Doamna: ...deci fi atent! Pe mine nu ma intereseaza. Eu sunt de acord cu tine. Resedinta obisnuita, resedinta principala, dar e tot ce, aici nu punem problema de resedinta ci punem problema de cetatenie. E cetatean roman, are nene dreptul sa voteze! Sa ma lase dracu in pace!"

Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Scandalul cifrelor de la refrendum continua. Parchetul general il acuza pe Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei, de abuz in serviciu.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Luni, procurorii l-au pus sub invinuire si pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul sef Constantin Manoloiu, pentru aceeasi invinuire - abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#interceptari refernedum morti liste, #liste referendum morti Gorj, #ancheta interceptari MAI refrendum , #referendum