PNL, bulversat de CCR: Asteptam motivarea, nu stim cand va fi referendumul pe Constitutie

Joi, 27 Iunie 2013, ora 17:50
2551 citiri
PNL, bulversat de CCR: Asteptam motivarea, nu stim cand va fi referendumul pe Constitutie

Coborarea pragului de validare a referendumului la 30%, care insa va intra in vigoare de-abia peste un an, a dat peste cap planurile de modificare a Constitutiei in PNL. Astfel, daca liderul liberal Crin Antonescu crede ca referendumul ar putea avea loc chiar si in 2014, vicepresedintii partidului sunt mai precauti si asteapta motivara CCR.

"N-as face prea multe comentarii pana nu vad motivarea deciziei Curtii", a declarat senatorul PNL Tudor Chiuariu, pentru Ziare.com.

Intrebat daca s-a luat in calcul o amanare a referendumului pentru modificarea Constitutiei, vicepresedintele liberal a raspuns: "Nu s-a luat nicio decizie in acest sens, pentru ca asteptam cu totii motivarea, ca sa intelegem ce a hotarat Curtea, pentru ca nu putem intelege asa".

Totodata, la intrebarea daca referendumul ar putea avea loc odata cu alegerile prezidentiale, in 2014, asa cum a spus presedintele PNL Crin Antonescu, Chiuariu a precizat: "Nu stiu, exista si posibilitatea asta".

Antonescu, atac la CCR: Cativa oameni fac calendarul intregii Romanii (Video)

La randul sau, senatorul PNL Puiu Hasotti a afirmat ca decizia judecatorilor CCR ca legea sa intre in vigoare dupa un an de zile este "de neinteles".

"Decizia va fi luata de USL. Eu nu-mi dau cu parerea decat dupa ce se ia o decizie politica de catre USL", a spus vicepresedintele liberal, pentru Ziare.com, referitor la data la care va avea loc referendumul pentru modificarea Constitutiei.

Intrebat cand se va lua aceasta decizie, Puiu Hasotti a raspuns: "Cand se va intampla, nu stiu. Nimeni n-are cum sa spuna cand se va lua aceasta decizie. Trebuie sa vedem si explicatia Curtii".

CCR: Prag de 30% pentru referendum

Curtea Constitutionala a respins miercuri sesizarea facuta de PDL cu privire la Legea referendumului. Astfel, pragul de prezenta se reduce la 30%, iar referendumul va fi declarat validat daca voteaza "Da" cel putin 25% din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste.

Judecatorii CCR au mai decis ca legea va intra in vigoare dupa un an de zile.

Antonescu. Referendumul pentru Constitutie ar putea fi amanat pentru anul viitor

Crin Antonescu a declarat miercuri ca referendumul pentru aprobarea noii Constitutii ar putea fi amanat pana anul viitor, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale privind cvorumul de validare a referendumului.

Ivan (PSD): Referendum pentru Constitutie in 2014, o varianta. Care e dezavantajul

In schimb, in PSD oamenii sunt ceva mai hotarati, purtatorul de cuvant al partidului, Catalin Ivan, afirmand si el ca USL ia in considerare mai multe variante pentru ca referendumul pentru noua Constitutie sa treaca, inclusiv organizarea lui in 2014, odata cu alegerile prezidentiale sau europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#PNL motivare decizie CCR, #CCR reducere prag referendum, #USL referendum modificare Constitutie, #PNL reducere prag referendum , #referendum