Vodevilul Geoana s-a terminat. Incepe opereta referendum (Opinii)

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 21:02
3492 citiri
Vodevilul Geoana s-a terminat. Incepe opereta referendum (Opinii)

Toate opozitiile din lume lupta cu guvernele, ca sa-si recapete puterea, pierduta la alegeri. Opozitia noastra este atipica din acest punct de vedere. Lupta, de preferinta, cu ea insasi, inscriindu-si gol dupa gol, in propria sa poarta.

Cam asa s-a termiat razboiul lui Ponta din PSD contra lui Geoana, tot din PSD, fapt in urma caruia singura victima cazuta la datorie apartine chiar PSD.

Referendum pe banii cotribuabililor

Aceasta bizara victorie a domnului Ponta contra PSD a produs nedumerire la adversarii din PDL, ilaritate in randul telespectatorilor si invidie in sufletului ranit al celuilalt copresedinte USL, domnul Antonescu, cand a vazut cum colegul Ponta se da in spectacol, iar el nu.

Nimic nu l-ar fi aruncat in ridicol pe domnul Antonescu, mai bine decat deshumarea ramasitelor pamantesti ale celor trei referendumuri raposate, pe care le-am crezut demult inmormantate.

In capul listei este, fireste, faimosul referendum anti-Basescu, executat sub directia de scena a lui Geoana (pe vremea aceea, prietenul lui Ponta), cu directia de culise a maestrului Felix si cu banii multor milioane de contribuabili.

N-avea sanse de izbanda si nici n-a castigat. Nu s-au dus votantii la vot, iar cei care s-au dus au votat cu Basescu, nu cu PSD, nici cu Felix si nici cu cele cateva Antene ale sale.

In plus, domnul Basescu este uns cu toate alifiile, in orice caz cu incomparabil mai multe decat adversarii luati toti la un loc.

Perspectiva celui de al cincilea referendum inutil

"A furat startul, cu mitingul din piata Universitatii", se plangea atunci domnul Geoana, desi nu l-ar fi impiedicat nimeni sa fure el startul. S-ar putea ca Geoana sa fi avut dreptate si intr-adevar mitingul sa le fi fost fatal amatorilor de referendum, care l-au facut pe banii nostri, nu pe banii lor.

Al doilea referendum s-a nascut gata decedat, in Bucuresti, dupa ce echipa din jurul doctorului Oprescu n-a reusit sa se inteleaga nici macar asupra intrebarilor care trebuiau sa sugereze raspunsurile dorite.

Despre cel de al treilea nici nu-mi vine sa vorbesc, atat de lamentabil s-a terminat el in Republica Mazare, care nici astazi n-a inteles daca a castigat, a pierdut sau pur si simplu i-a stat ceasul, din lipsa de baterie.

Exista, intre ele, si un al patrulea referendum, castigat de domnul Basescu, dar Opozitia se opune sa-l aplice pe al patrulea pana nu-l face si pe al cincilea, cel initiat de domnul Antonescu si sustinut in cor de colegii din USL, plus Matusalemul stangii romanesti - ati ghicit - domnul Iliescu.

Una e sa fii uns cu toate alifiile si alta e sa fii dat cu spray

Acestea fiind precedentele, telespectatorii izbucnesc intr-un hohot de ras cand aud cuvantul "referendum", Felix izbucneste intr-un ropot de aplauze, iar ceilalti cobeligeranti tin isonul in surdina, ceva in genul "Aleluia".

Nu stiu ce au in cap cei hotarati sa faca referendum pe banii nostri, in zile grele de criza si de recesiune. Punctul de pornire ar putea fi sondajul comandat de USL si platit tot de USL, cu rezultate excelente pentru USL si dezastruoase pentru presedinte.

Cat valoreaza insa asemenea sondaje se observa chiar si fara lupa daca ne amintim de sansele 5% cu care demarase Basescu alegerile la primaria castigata, apoi de exit poll-urile cu care Nastase castigase presedintia la ora 20, pierzand-o la ora 22 si, in sfarsit, de noaptea furtunoasa, cand Geoana s-a culcat seara presedinte, iar dimineata s-a trezit nimic.

Calculand dupa sondaje, matadorii referendumului scapa din vedere faptul ca Basescu este iarasi uns cu toate alifiile, pe cand Ponta, Crin, Felix si cel de la PC (am uitat cum il cheama) sunt numai dati cu spray pe ici-pe colo.

Uns cu alifii este numai domnul Iliescu, dar efectul lor este zero, intrucat pe flacon scrie "Made in URSS", iar termenul de pe cutie este expirat de douazeci de ani.

Nu mai exista "322"

N-as vrea sa fac pe profetul, dar, intrucat presimt ca, in razboiul de-a referendumul, se va trage mai mult cu alifii neconventionale, decat cu arme de distrugere in masa, prevad si un final pe masura.

Adica, ori un fiasco, in genul celui din metropola Oprescu, ori un esec total, in genul celui din judetul Mazare.

Este posibil ca lumea sa voteze chiar cu Basescu, din repulsie fata de ceilalti, dar mai probabil ar fi ca cei mai multi sa nu se prezinte deloc, iar comisia sa nu aiba ce valida.

Insa, in oricare varianta, inainte de toate, ar trebui sa se voteze suspendarea presedintelui in Parlament, lucru aproape imposibil, intrucat cei "322" nu mai exista.

Exista numai Ponta, Crin, Felix, Iliescu, acolitii fiecaruia, plus un numar nemasurat de orgolii, ambitii si ifose care insa nu voteaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#referendum Basescu, #suspendare Basescu, #suspendare presedinte, #referendum suspendare , #referendum