Comanescu le-a expus oficialilor germani stadiul reformelor justitiei

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 13:22
1137 citiri
Comanescu le-a expus oficialilor germani stadiul reformelor justitiei

Ministrul de externe al Romaniei, aflat marti intr-o vizita la Berlin, a asigurat oficialii germani cu care a avut intevederi, ca autoritatile romane continua cu toata seriozitatea implementarea angajamentelor asumate.

Comanescu si-a exprimat increderea intr-o evaluare obiectiva a Comisiei Europene, informeaza NewsIn.

Aflat marti la Berlin pentru a participa la "Conferinta pentru sprijinul securitatii civile si a statului de drept in Palestina", ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a avut o serie de intrevederi cu inalti oficiali germani precum Frank-Walter Steinmeier, ministrul federal german de externe, Susanne Kastner, vicepresedintele Bundestag-ului german, Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag si Christoph Heusgen, consilier pentru probleme de politica externa al cancelarului federal, se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Partenerii germani s-au interesat de stadiul reformelor in domeniul justitiei si combaterii coruptiei in Romania, Comanescu dand asigurari ca autoritatile romane continua implementarea angajamentelor asumate.

In cadrul intrevederii cu omologul german Frank-Walter Steinmeier, s-a stabilit organizarea unei vizite oficiale a ministrului roman de externe la Berlin in perioada urmatoare, in vederea aprofundarii temelor de interes comun si a posibilitatilor de extindere a cooperarii romano-germane in cadrul UE.

Asemenea intrevederi cu oficialii germani au o importanta crescuta, intrucat se apropie data la care Comisia Europeana va publica raportul pe justitie referitor la Romania si Bulgaria , iar Germania s-a aratat intotdeauna deosebit de interesata de evaluarea stadiului reformei justitiei din cele doua tari.

Pentru aceasta a fost organizata saptamana trecuta la Berlin, in Parlamentul Germaniei, conferinta "Evolutiile economice si juridice din Romania dupa aderarea la UE", sub inaltul patronaj al ministrului justitiei Brigitte Zypries, la care a fost invitat ministrul justitiei Catalin Predoiu.

Ministrul german al justitiei a subliniat atunci ca Romania trebuie sa respecte "standarde minime" pentru ca mecanismul recunoasterii reciproce a sentintelor in spatiul european sa functioneze corect.

"Altminteri apar dificultati in ceea ce priveste recunoasterea reciproca. De aceea, este un tel pentru mine sa pledez pentru respectarea acestor standarde minime in cadrul UE, mai ales in ce priveste dreptul penal, si m-as bucura sa putem face acest lucru impreuna si pe viitor", a spus Zypries.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
Protest în Piața Victoriei față de modul în care se judecă accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri
Protest în Piața Victoriei față de modul în care se judecă accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri
Zeci de persoane şi-au anunţat participarea la un protest programat sâmbătă, începând cu ora 19:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Organizatorii sunt nemulţumiţi de modul în care...
#Comanescu, #oficiali, #reforma, #Justitie, #autoritatile , #reforma