Remanierea Guvernului: Videanu: Intentionam sa-mi dau demisia inca din februarie

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 09:01
2303 citiri
Remanierea Guvernului: Videanu: Intentionam sa-mi dau demisia inca din februarie

Adriean Videanu sustine ca intentiona sa demisioneze din functia de ministru al Economiei inca de la inceputul anului, insa masurile dure luate in acea perioada l-au facut sa se razgandeasca pentru a nu parea un las in opinia publica.

"In luna februarie-martie, l-am informat si pe presedinte si pe premier ca intentionez sa-mi dau demisia din Guvern din considerente personale, dar daca nu era situatia dificila cu taierea de salarii, pentru care as fi fost considerat un las daca as fi parasit Guvernul la acel moment, poate ca acum nu am fi discutat despre acest lucru", a dezvaluit Adriean Videanu, joi seara, intr-o interventie la B1 TV.

Videanu a explicat ca de aceasta data si-a depus mandatul convins fiind de faptul ca ca vor avea cu totii de castigat.

"La nivelul Ministerului Economiei lucrurile s-au miscat, as spune eu, chiar foarte bine, in conditiile a doi ani de criza. O remaniere politica a Guvernului nu se putea face decat cu oameni politici care au functii in partid. Din punctul meu de vedere, o remediere in Guvern care se face cu ministrul de Finante independent, cu ministrul Agriculturii independent, cu ministrul Muncii care e un om politic si un bun profesionist, dar care nu avea anvergura politica, nu avea credibilitate politica.

Prima data am discutat cu domnul presedinte si am anuntat intentia mea de a-mi depune demisia. Nu era absolut niciun motiv sa nu fi facut acest lucru, daca nu veneau masurile foarte dure si atunci in opinia publica as fi parut un las. Si acela a fost motivul pentru care nu am facut acel gest la acel moment", a explicat fostul ministru, citat de Adevarul.

In ceea ce il priveste pe Ion Ariton, propunerea premierului Emil Boc la Ministerul Economiei, Adriean Videanu considera ca este un om capabil sa faca fata noilor provocari.

"Domnul Ariton are si o dimensiune administrativa si o dimensiune economica si politica importanta in interiorul PD-L. Toate aceste dimensiuni cred ca il recomanda ca fiind un candidat important pentru portofoliul Ministerului Economiei. Si eu am fost unul dintre cei care l-au sustinut. Il cunosc ca fiind un om foarte serios, un tip dedicat si cu o foarte bogata experienta administrativa", a adaugat Videanu.

Videanu considera ca, desi Elena Udrea a propus ca intregul Guvern sa-si depuna demisia, ea ar trebui sa ramana in continuare ministrul Turismului, explicand ca " discutiile in cadrul partidului sunt foarte sincere".

"Doamna Udrea nu l-a contestat pe primul ministru, ci si-a spus parerea. In interiorul PDL discutiile sunt foarte sincere si directe. Eu am mers pe o remaniere profunda si daca am propus acest lucru, mi-am depus si mandatul la dispozitia prim ministru, in ideea de a implini aceasta actiune politica, sunt alti colegi care au avut un alt punct de vedere, considerand ca demisia guvernului poate sa reprezinte un nou inceput pentru PDL", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#remaniere guvern Boc, #remaniere guvern, #remaniere ministri , #remaniere
Comentarii