Oltean: Nu este exclus ca peste cateva luni sa mai existe o remaniere

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 16:24
1956 citiri
Oltean: Nu este exclus ca peste cateva luni sa mai existe o remaniere
Foto: Antena3

Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean spune ca nu este exclus ca Guvernul sa fie nevoie de o noua remaniere a Guvernului peste cateva luni, din cauza masurilor anticriza "nepopulare" si "neatractive", care ar putea eroda cateva guverne, nu unul.

"Noi suntem si am fost constienti intotdeauna ca masurile de austeritate pe care le-am luat, masurile de reformare a societatii pe care le-am luat sunt masuri care pot sa erodeze nu un guvern, ci doua, trei, patru guverne. Masurile pe care le-am luat noi sunt de multe ori de natura sa crezi ca guvernul poate fi alungat cu pietre, atat sunt de neatractive si de nepopulare.

De aceea, nu este exclus ca peste cateva luni sa mai existe o remaniere si peste alte luni, alta remaniere, pentru ca masurile de austeritate sunt intr-adevar nepopulare si neatractive. Poporul acesta nu a fost invatat din 1990 incoace cu asemenea masuri dure si niciun guvern nu a luat aceste masuri, n-a avut curajul sa le ia. Cand le-am luat, ne-am asumat acest risc, de a eroda doi, trei, patru ministri pe un portofoliu", a afirmat Oltean, citat de Agerpres.

Mai mult, Ioan Oltean spune ca nu este sigur nici ca premierul Emil Boc isi va incheia mandatul in fruntea Guvernului.

"Noi nu plecam de la premisa ca Emil Boc isi va incheia mandatul in 2012, dar plecam de la premisa ca, la acest moment, 3 septembrie, Emil Boc trebuie sa isi continue activitatea", a mai declarat Oltean, aflat la Bistrita.

In opinia vicepresedintelui PD-L actuala coalitie de guvernamant ar putea avea o majoritate, chiar si fragila, de a trece un nou guvern prin cabinet.

"Nu acesta a fost in principal argumentul care ne-a determinat sa optam pentru remaniere. Argumentul principal a fost ca acest guvern trebuie sa aiba o anumita continuitate, ca premierul, in acest moment, trebuie sa isi continue reformele, ca premierul nu si-a epuizat inca toata puterea lui de a genera reformele in Romania. Vom aprecia data viitoare, daca va fi o data de asemenea factura, ce se va intampla, dar in momentul acesta guvernul remaniat este in masura si trebuie sa isi continue activitatea", a declarat Ioan Oltean.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ioan Oltean, #remaniere guvern, #Guvern Boc remaniat , #remaniere