Petru Filip: Anul 2012 impune, mai mult ca niciodata, o remaniere

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 19:00
1842 citiri
Petru Filip: Anul 2012 impune, mai mult ca niciodata, o remaniere

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, crede ca printre prioritatile PDL in 2012 ar trebui sa fie reluarea legaturilor cu romanii, desemnarea cat mai rapida a unui candidat pentru primaria Capitalei si o "improspatare a imaginii guvernamentale prin intermediul unei remanieri".

"In 2012, cred ca obiectivul politic strategia al PDL e reconectarea partidului cu optiunile politice individuale ale romanilor, in special cu a celor care au fost in principal afectati de masurile de austeritate luate de Guvern. Aceasta parte a romanilor trebuie si poate fi recuperata prin explicarea efectelor politicilor guvernamentale de austeritate. O comunicare sincera si frusta. Nu mai este timp de altceva", scrie Petru Filip pe blogul personal.

Liderul democrat liberal mai crede ca partidul din care face parte trebuie sa desemneze cat mai repede un candidat la primaria Capitalei.

"Cred ca este esential sa desemnam cat mai repede un candidat la primaria Capitalei. Nu mai este timp de pierdut. In Bucuresti trendul este pozitiv pentru PDL, iar momentul este oportun pentru a desemna un candidat veritabil cu sanse reale.

Conform recentului sondaj realizat de IMAS, USL are sprijinul a jumatate dintre bucuresteni, 50,8%, in scadere cu 13%, iar PDL beneficiaza de sprijinul a 27,5%, o crestere semnificativa de opt procente intr-o singura luna. Este un moment prielnic de a 'sparge' linistea din Bucuresti, cu un candidat credibil, care sa poata sustine cresterea PDL din ultima luna", mai noteaza vicepresedintele Senatului.

Petru Filip mai sustine ca in 2012 se impune, "mai mult ca niciodata", o remaniere guvernamentala.

"In al treilea rand, cred ca este nevoie de o improspatare a imaginii guvernamentale. O analiza sincera cu privire la imaginea de ansamblu a Guvernului, precum si la cea a unor ministri (erodati in mod normal de actul guvernarii si de unele obiective politice majore neimplinite) chiar si o privire limpede la remanierile tactice din guvernarile anterioare, poate conduce cu usurinta catre ideea ca remanierea guvernamentala este o masura necesara si corecta care sa scoata Guvernul din amorteala.

In Anglia, de exemplu, exista un fel de regula nescrisa ca in fiecare an Guvernul sa fie remaniat. Anul 2012, impune, mai mult ca niciodata, o remaniere", mai scrie vicepresedintele Senatului.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Petru Filip vicepresedinte Senat, #2012 remaniere Guvern , #remaniere