Remanierea Guvernului: Vezi ce ministri au picat si cine le ia locul

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 20:48
9178 citiri
Remanierea Guvernului: Vezi ce ministri au picat si cine le ia locul

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, lista ministrilor pe care PD-L a decis sa ii inlocuiasca din Guvern. Mihail Dumitru (Agricultura), Sebastian Vladescu (Finante), Mihai Seitan (Munca), Gabriel Sandu (Comunicatii), Adriean Videanu (Economie) si Radu Berceanu (Transporturi) au fost remaniati.

Premierul Emil Boc a declarat, la sfarsitul sedintei Colegiului Director al PD-L, ca au fost remaniati sase ministri si a precizat ca, pentru a lua aceasta decizie, a utilizat experienta colegilor parlamentari, dar si expertiza de specialitate a colegilor propusi sa-i inlocuiasca pe ministrii remaniati.

"Toti colegii vin din randul parlamentarilor care ocupa pozitii ce le dau dreptul sa ocupe si pozitii ministeriale. Aceasta echipa reinnoita va duce la bun sfarsit cele doua obiective ale noastre: continuarea reformei si cresterea economica", a mai spus Emil Boc.

Seful Executivului a mentionat insa ca unii ministri au fost remaniati la cerere.

"Fac mentiunea ca in cazurile colegilor Videanu, Berceanu si Sandu, colegii mei si-au pus la dispozitia partidului mandatele. Experienta lor politica urmeaza sa fie utilizata de acum incolo in cadrul partidului", a declarat premierul.

Premierul le-a multumit "public si fara nici o doza de ipocrizie" colegilor care au facut parte din Guvern pana acum: "Au fost oameni de echipa, sunt colegi adevarati, si-au pus toata expertiza profesionala in sprijinul tarii".

Remanierea Guvernului - Udrea: Sunt oameni care vor face fata cu brio atributiilor pe care le au

Lista ministrilor remaniati:

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: Mihail Dumitru, inlocuit de Valeriu Tabara.

Ministrul Finantelor Publice: Sebastian Vladescu, inlocuit de Gheorghe Ialomitianu.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Mihai Seitan, inlocuit de deputatul PD-L Nelu Ioan Botis.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale: Gabriel Sandu, inlocuit de Valerian Vreme, membru PD-L in Comisia pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor a Camerei Deputatilor.

Ministrul Economiei: Adriean Videanu, inlocuit de senatorul PD-L Ion Ariton.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu, inlocuit de Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor.

Cine sunt noii ministri?

Reactii dupa remaniere

"Sunt oameni ca si ministrii care au plecat. Cabinetul Boc este un Cabinet bun. Sunt convinsa ca sunt oameni care vor face fata cu brio atributiilor pe care le au. Important este ca Guvernul sa faca ce este important pentru tara", a declarat Elena Udrea joi seara, dupa sedinta Colegiului Director al PD-L.

"Au fost si comenzi politice pe care nu le-am respectat. Au fost situatii in care le-am explicat ca fondurile europene nu pot fi date pe ponderea politica intr-o zona sau pe alte criterii care nu sunt prevazute in aceste criterii de evaluare", a declarat Mihail Dumitru, la putin timp dupa ce a fost remaniat.

"Ce s-a intamplat astazi este o remaniere importanta, nu se poate nega. Vorba este daca in fond aceasta raspunde nevoii de un alt mod de a guverna, de a face mai multe politici decat o politica de partid, si daca ceva a fost gresit, nu exista implicit si o responsabilitate majora a celui care i-a condus. (...) Observ cum realitatea politica romaneasca degenereaza. Astazi, ce se intampla in acest apus portocaliu insemana in fiecare zi degenerare", a declarat joi seara, Crin Antonescu, presedintele PNL.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru Mediafax, ca remanierea Guvernului a reprezentat "o rafuiala" intre gastile din PDL, care a avut, insa, ca efect pozitiv retragerea de la butoane a catorva dintre "marii corupti", el precizand ca actiunile politice ale PSD raman valabile.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, pentru Mediafax, dupa anuntul premierului privind noile propuneri de ministri, acceptate de Colegiul Director al PDL, ca aceasta formula va putea, "eventual", intari caracterul politic al Guvernului.

Reactii ale noilor ministri

"Am vazut numele vehiculat in presa. Astazi (n.red. joi) in jurul orei 12:00 am fost contactat, m-a consultat domnul prim ministru. Am spus ca eu fiind membru PD-L, trebuie sa dau un raspuns. I-am spus premierului ca nu sunt suparat, daca se va veni si cu alte variante si ca va fi alta aleasa", a declarat Valeriu Tabara la Realitatea TV.

"Am avut o discutie in jurul orei 15:00 in care am fost onorat de propunere, dupa care am plecat spre colegiul meu. Eu nu am informatii despre cum au decurs toate deliberarile. Nu stiu cine m-a propus. Eu sunt informaticiant. Domeniul il urmaresc de 33 de ani, domeniul IT. Eu nu cunosc toate deliberarile. Eu am avut o colaborare buna cu domnul ministru Sandu", a spus Valerian Vreme, propunerea pentru ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, la Realitatea TV.

Remanierea Guvernului: Dumitru, Vladescu, Sandu si Seitan - inlocuiti

Constitutia prevede, la articolul 85, ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Zile agitate, inainte de remaniere

Miercuri seara, premierul Emil Boc si ministrii sai au prezentat rapoartele de activitate pentru cele 8 luni care au trecut de la preluarea mandatelor. La finalul discutiilor, democrat-liberalii au decis, prin vot, ca Executivul sa fie remaniat, respingand cealalta varianta, de depunere a mandatului de catre premier.

Guvernul Boc va fi remaniat (Video)

Conform unor surse citate de Gandul, joi dimineata premierul Emil Boc a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu si o alta, la sediul partidului, cu cativa lideri importanti, printre care Adriean Videanu, Ioan Oltean si Gheorghe Flutur.

In jurul pranzului, au fost invitati la Palatul Victoria, rand pe rand, ministrii Mihail Dumitru, Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, acestia fiind anuntati ca vor fi propusi pentru remaniere la sedinta Colegiului Director de joi seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#remaniere guvern Boc, #ministri remaniati, #ministri noi Guvern Boc, #sebastian vladescu, #Mihai Seitan , #remaniere
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Dragi forumisti, nu va suparati ca din diaspora si fara tembelizoare a la antena am prezis bine