Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu si Boc, luati la intrebari de europarlamentarii PNL pe tema reorganizarii teritoriale

Joi, 09 Iunie 2011, ora 18:27
2034 citiri
Basescu si Boc, luati la intrebari de europarlamentarii PNL pe tema reorganizarii teritoriale
Foto: Arhiva

Grupul PNL din Parlamentul European adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc in legatura cu propunerea privind reorganizarea administrativa a Romaniei.

In document, europarlamentarii liberali le solicita celor doi sa precizeze daca a fost informata Comisia Europeana cu privire la intentia de a lansa reforma administrativa, dar si in legatura cu studiile de fezabilitate necesare pentru acest demers.

"Avand in vedere prevederile Regulamentul numarul 1059/2003 al Parlamentului European si al Consiliului privind instituirea unui nomenclator comun al unitatilor

teritoriale de statistica (NUTS) precum si Comunicarea Comisiei (2007)87 si stiind ca o propunere privind reorganizarea administrativa a Romaniei, agreata pe plan intern, ar trebui inaintata spre analiza catre Eurostat cu cel putin doi ani inainte de momentul previzionat pentru a intra in vigoare, dorim sa va adresam urmatoarele intrebari:

A fost informata Comisia Europeana de catre Guvernul Romaniei cu privire la intentia de a lansa reforma administrativ-teritoriala astfel incat noile structuri administrative sa fie functionale pana in anul 2012? Daca da, care este stadiul discutiilor bilaterale in acest sens?", se arata intr-un comunicat remis, joi, Ziare.com.

Totodata, europarlamentarii liberali solita presedintelui si premierului sa precizeze daca Guvernul a trimis Comisiei Europene o informare cu privire la rezultatele unor eventuale studii de impact si fezabilitate, care sa prezinte efectele unei eventuale reorganizari administrativ teritoriale a tarii intr-o perioada atat de scurta, fara o consultare publica prealabila.

O eventuala reforma administrativa teritoriala efectuata de autoritatile romane pana la finele actualei perioade de programare va avea consecinte directe asupra

capacitatii de finantare a proiectelor contractate deja, sustine in comunicat grupul PNL din Parlamentul European.

Europarlamentarii liberali cer presedintelui si premierului se precizeze cum vor "contracara pierderile fondurilor aferente acestor contracte aprobate deja si de Comisia Europeana si ce solutii aveti in acest sens?".

Scrisoarea adresata presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc este semnata de europarlamentarii liberali Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu si Cristian Busoi, se mai precizeaza in comunicat.

C.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reorganizare teritoriala judete, #reorganizare administrativa regiuni , #reorganizare teritoriala Romania