Dragnea: Sibiul are multe argumente pentru a fi resedinta de regiune

Joi, 11 Iulie 2013, ora 22:42
1684 citiri
Dragnea: Sibiul are multe argumente pentru a fi resedinta de regiune
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Sibiu, ca municipiul "are multe argumente pentru a fi resedinta a regiunii", fiind indeplinite mai multe criterii: cai de comunicatii, capacitate administrativa, institutionala si resurse umane capabile sa gestioneze o administratie regionala.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca organizarea dezbaterii despre regionalizare in acest oras nu are legatura cu optiunea sa personala, daca sustine sau nu acest oras pentru a deveni resedinta de regiune.

"Am venit la Sibiu nu neaparat pentru ca as sustine ca resedinta a regiunii Sibiul, dar vreau sa spun cu toata sinceritatea ca Sibiu are multe argumente pentru a fi resedinta a regiunii. Decizia nu este inca luata, analiza continua, dar Sibiu reprezinta o optiune extrem de serioasa pentru ca resedinta regiunii Centru sa fie in aceasta localitate", a afirmat Dragnea.

El a adaugat ca orasul intruneste multe dintre criteriile necesare pentru a deveni centru regional.

Iohannis pune regionalizarea pe hartie: De ce sa devina Sibiul capitala Regiunii Centru

"Este un set de criterii functionale la desemnarea regiunilor si a resedintelor. Din punctul de vedere al acestor criterii - cai de comunicatii, capacitate administrativa, capacitate locativa, institutionala, resurse umane capabile sa gestioneze o administratie regionala - Sibiul intruneste suficiente argumente pentru a avea o optiune serioasa pentru a avea capitala de regiune", a declarat Dragnea.

Intrebat ce sanse considera ca are Brasovul sa fie capitala regionala, Dragnea a raspuns: "Ma voi pronunta la Brasov", anuntand ca va avea o dezbatere despre regionalizare si in acest oras, in perioada urmatoare.

De asemenea, intrebat ce sanse are primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa devina sef de regiune, in contextul in care orasul ar putea deveni resedinta de regiune, Dragnea a precizat: "Eu nu sunt datatorul de sanse, dar daca domnul Iohannis va dori sa candideze pentru presedinte al regiunii, eu il sustin".

Liviu Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central

El a mentionat ca "regionalizarea nu se face pentru Dragnea, Iohannis, Nita (presedintele PSD Brasov - n.red.) sau Cindrea (presedintele CJ Sibiu - n.red.).

Vicepremierul Dragnea a precizat ca a fost luata in discutie si posibilitatea infintarii a doua regiuni in zona centru, orasele Sibiu si Brasov fiind situate separat.

"Nu pot spune ca este o varianta conturata. Am analizat in cateva zone, cateva variante de configurare a regiunilor, neiesind din grila criteriilor. E una din variante, nu retin acum daca e o varianta cu sustinere puternica sau nu", a spus Liviu Dragnea, care a adaugat ca Tulcea si Constanta ar avea argumentele necesare sa contureze singure o regiune.

Liviu Dragnea a participat, joi, la Sibiu, la o dezbatere despre regionalizare organizata de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la care au fost prezenti circa doua sute de alesi locali si oficiali din judetele Sibiu si Alba.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Liviu Dragnea Sibiu capitala administrativa, #Sibiu resedinta administrativa regionalizare, #vicepremier regionalizare resedinte , #reorganizare teritoriala Romania