Comisia Europeana nu sustine planul reorganizarii teritoriale

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 15:47
4114 citiri
Comisia Europeana nu sustine planul reorganizarii teritoriale
Foto: Europa.eu

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a declarat, vineri, ca Romania ar trebui sa-si concentreze efoturile mai degraba pe atragerea fondurilor europene decat pe reroganizarea teritoriala. El a admis in acelasi timp ca planul Puterii nu are nicio legatura cu atragerea banilor europeni asa cum a sustinut premierul Emil Boc.

"Avand in vedere momentul avansat in timp al actualului program si de nevoia de a accelera punerea in aplicare a programelor de dezvoltare regionala in Romania pentru perioada 2007 - 2013, credem ca autoritatile romane ar trebui sa-si concentreze eforturile pe implementarea programelor operationale in structurile in care au fost concepute si convenite cu CE", a declarat Hahn, intr-un interviu pentru site-ul Econtext.

Comisarul european a mai spus ca in prezent Romania este impartita in regiuni de dezvoltare, care au fost clasificate de Eurostat, iar toate regiunile sunt acoperite de Programul Regional de Dezvoltare si finantate prin Politica de Coeziune si prin Obiectivul de Convergenta.

"Orice modificare in diviziunea administrativa a tarii va trebui sa fie notificata Comisiei, potrivit legislatiei europene. Orice schimbare administrativa poate fi luata in considerare in functie de impactul pe care il poate avea asupra politicii de coeziune din aceasta perioada sau dintr-un interval viitor", a continuat Hahn, adaugand ca pana acum Comisia nu a primit nicio informare oficiala sau o notificare privind reorganizarea teritoriala.

Hahn a aratat ca dupa 2010, Comisia Europeana este pregatita sa sprijine autoritatile romane pentru reorganizarea teritoriala.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#reorganizare teritoriala Romania, #Comsia Europeana, #Johannes Hahn , #reorganizare teritoriala Romania