Cristi Preda: Baronul Dragnea face cadou PSD regiunile

Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:42
2189 citiri
Cristi Preda: Baronul Dragnea face cadou PSD regiunile
Foto: Arhiva (Jurnalul National)

Europarlamentarul Cristian Preda sustine ca proiectul regionalizarii este folosit de vicepremierul Liviu Dragnea pentru a face ca regiunile sa ajunga sub controlul PSD. "Nimeni nu pare mai strain de interesul public decat Liviu Dragnea", acuza Preda.

"Ministrului Dragnea ar trebui sa i se spuna cartograful Dragnea, fiindca, de la o vreme incoace, el se exprima exclusiv prin intermediul unor harti.

(...) Deunazi, L. Dragnea a reiterat un proiect electoral, despre care a mai pomenit la inceputul anului: autoritatile regionale ar urma sa fie alese indirect. Asta inseamna ca nu ar vota toti cetatenii, ci doar alesii locali. Gura pacatosului adevar graieste: Dragnea a explicat ca nu mai e timp pentru 'alegeri libere'! 70 la suta dintre alesii locali sunt, cum se stie, USL. Ei vor face alegeri sub constrangere politica.

Cei care s-au grabit sa creada ca e vorba despre un cadou pentru Uniunea guvernamentala au aflat ieri ca paritatea nu e posibila. Va fi vorba, deci, despre un cadou politic pentru PSD", scrie Cristian Preda pe blog.

Dragnea nu este sigur cate regiuni vor fi, dar stie cum vor fi impartiti banii

Europarlamentarul adauga ca prin recentele declaratii privind "paritatea", Dragnea ar dori sa spulbere banuielile din PSD prin implicarea sa in jocuri politice alaturi de Crin Antonescu.

"E posibil ca aceasta ultima interventie a lui Dragnea sa fie o incercare de refacere a pozitiei sale in PSD, dupa ce cartograful a inceput sa fie perceput ca un posibil aliat al lui Antonescu impotriva lui Ponta. Nu e exclus ca asemenea calcule politicianiste sa starneasca instabilitate. Vom trai si vom vedea!

Dragnea, despre regionalizare: E greu sa mai ajungem la "paritate" in USL

In orice caz, nimeni nu pare mai strain de interesul public decat Liviu Dragnea.

Actiunile sale politice - indiferent ca a fost vorba despre Teleorman, despre referendumul din iulie 2012 sau despre propunerile de regionalizare - vadesc un partizanat orb. Pentru Dragnea, politica e doar o afacere de partid. Statul exista pentru a face cadouri baronilor", concluzioneaza Cristian Preda.

O.A.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Cristian Preda regionalizare, #Cristian Preda Liviu Dragnea regiuni, #Cristian Preda PSD regiuni , #reorganizare teritoriala Romania