Dragnea da replica cineastilor: Cei care se impotrivesc descentralizarii sunt comunistii

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 23:00
1931 citiri
Dragnea da replica cineastilor: Cei care se impotrivesc descentralizarii sunt comunistii
Foto: arhivafoto.ro

Cei care se opun descentralizarii sunt comunisti sau au o atitudine comunista pentru ca descentralizarea inseamna "inchiderea multor robinete", a afirmat vineri vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Dragnea a prezentat in fata alesilor locali prevederile proiectului de descentralizare, acuzand faptul ca in cazul directiilor de cultura au aparut divergente fata de discutiile initiale.

El a precizat ca a primit un memoriu in care i se preciza ca, daca vor fi transferate cinematografele si gradinile de spectacole la autoritatile locale sau la primarii, se va distruge industria cinematografica.

"Oameni buni, noi vorbim despre niste imobile care stau sa cada, niste imobile care nu mai sunt functionale, niste imobile in care nu se mai vorbeste de film de ani si ani de zile.

Cum adica se distruge industria cinematografica in conditiile in care in actuala administrare centrala aceste cladiri au cazut, s-au distrus, cu exceptia celor care in anii trecuti au fost date, cele care lucrau foarte bine. Si atunci nu a mai tipat nimeni din minister sau din alte ONG-uri, care acum freamata foarte mult", a mai sustinut Dragnea.

Adio filme romanesti! Descentralizarea va distruge cinematografia, avertizeaza cineastii

In ceea ce priveste monumentele istorice, el a mentionat ca cele care se incadreaza in categoria A trebuie sa ramana in competenta Ministerului Culturii, fiind vorba despre 7.000 de astfel de obiective.

"Discutam de monumentele de categoria B, care sunt aproape 25 de mii, intre care inclusiv niste grajduri. Grajduri, care au fost grajduri vechi si acum mai sunt doar pereti, niste mormane de caramizi care sunt monumente istorice. Daca cine are acel grajd vrea sa dezvolte ceva acolo nu are nicio sansa, pentru ca nu primeste aprobare sau primeste aprobare intr-un anume fel", a mai declarat Dragnea.

Vicepremierul s-a plans ca procesul de descentralizare nu poate fi facut odata cu regionalizarea, ca urmare a unei decizii a Curtii Constitutionale in privinta legii referendumului.

"Planul a fost sa realizam descentralizarea odata cu regionalizarea. Nu am putut sa ne apucam in acest an de regiuni pentru ca o institutie respectabila a statului roman i-a prelungit domnului Basescu un cvorum care sa-l pazeasca pana la finalul mandatului. Este o lege a referendumului constitutionala, dar nu de astazi, ci peste un an de zile.

In acest timp facem descentralizarea, care reprezinta primul pas si ne va da posibilitatea ca anul viitor sa pregatim procesul de reorganizare administrativa a Romaniei, care, de fapt, inseamna cheia acestei reforme complete a administratiei", a spus Dragnea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Liviu Dragnea descentralizare cinematografe, #Liviu Dragnea cinematografe, #Liviu Dragnea cinematografe autoritati locale , #reorganizare teritoriala Romania