Ziare.com

Inca o teapa pentru romani (Opinii)

de Iulian Leca, Senior editor
Luni, 13 Iunie 2011, ora 18:30

   

Inca o teapa pentru romani (Opinii)
Romania este tara unde nimic nu se termina niciodata. Cu o asemenea trasatura definitorie, e de-a dreptul uimitor ca am reusit totusi sa pastram o oarecare coerenta la nivel politic necesara aderarii in Uniunea Europeana si in NATO. Dar aici clasa politica a respectat mai degraba o vointa populara covarsitoare, iar bunavointa tarilor vestice a consfintit o realitate care nu exista si nu va exista curand.

Dupa implinirea acestor doua obiective - rezultat al unei colaborari inconstiente si fortate intre partidele politice - agenda publica politica a ramas fara prioritati. Marile teme ale modernizarii si reformarii Romaniei au fost asumate de Traian Basescu si de catre PDL. Dintre toate promisiunile electorale, descentralizarea, debirocratizarea si modernizarea Romaniei au fost alese drept noile teme ale prezentului de catre Traian Basescu si PDL.

Ca si cum criza economica ar fi fost rezolvata definitiv, ca si cum toate celelalte probleme mari ale Romaniei - coruptia, depolitizarea institutiilor statului, curatenia din vami si aderarea in spatiul Schengen - ar fi fost toate duse la bun sfarsit, a devenit acum, brusc, o urgenta regionalizarea Romaniei. Traian Basescu a scos aceasta noua jucarie intr-o seara din buzunar, i-a aratat-o lui Emil Boc, iar premierul a venit a doua zi dimineata si a prezentat-o poporului.

Nimeni nu s-a intrebat daca aceasta regionalizare - comasarea judetelor in opt mari regiuni - nu inseamna, in realitate, o si mai mare centralizare. Ironica posibilitate, din moment ce descentralizarea a fost si a ramas inca una dintre temele majore de campanie politica a presedintelui. Ca PDL nu prea intelege ce se intampla in realitate, ca Emil Boc nu stie de ce, de unde si cand va pune in practica regionalizarea Romaniei nici macar nu mai conteaza.

Nici premierul si nici presedintele nu au prezentat informatii exacte si nici vreo harta a noii Romanii regionalizata. Nimeni nu stie cat va costa, cand va incepe si cand se va termina. Am curaj sa pun pariu ca, in afara de Traian Basescu, nimeni nu stie nici pentru ce se face acum aceasta regionalizare. Dupa ce pretextul cu banii si fondurile de la UE a cazut, fiind devoalat ca o minciuna, nu au mai ramas prea multe argumente in picioare pentru a sprijini strania si brusca aparitie a regiunilor.

Cum ne-am luat gandul de a mai putea fi primiti in Schengen anul acesta, nestiindu-se prea bine nici daca vom fi acceptati in 2012, cum operatiunea arestatii din vami nu a dat niciun rezultat, iar arestatii se intorc toti acasa, trebuia poate sa apara o noua tema care sa tina clasa politica ocupata, Opozitia in sah, iar poporului sa-i fie oferita iluzia ca presedintele si partidul sau lucreaza de zor pentru modernizarea tarii.

In acest caz, pacatul cel mai mare este ca regionalizarea, care nu va avea loc probabil niciodata, este chiar si la nivel de teorie mai degraba o centralizare decat o descentralizare. Orice castig spera sa aiba democrat liberalii prin reincalzirea temei electorale a baronilor PSD si PNL - care nici macar nu-i intrec pe cei ai PDL in golanii - schimbarea hartii Romaniei nu va ajuta pe nimeni cu adevarat. Nici electoral, nici la urne nu va aduce mai multe voturi, ci produce doar mult zgomot.

Iar daca acesta este singurul castig sigur si, pana acum, unicul efect vizibil, poate ar trebui sa luam in calcul posibilitatea ca cineva isi doreste doar atat. Zgomot si haos, pentru nimicirea a tot ce a mai ramas coerent si credibil. De castigat vor avea de castigat doar cei care in prezent au ramas fara credibilitate si fara onoare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
51 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A aparut un ariticol la ora 10-11

http://www.zf.ro/eveniment/romania-a-imprumutat-11-5-mld-euro-in-cinci-luni-pentru-functionarea-statului-8336672
Nimeni n-a comentat acolo.Cu ce bani facem aceste schimbari?Este vorba de miliarde de euro cu referendumuri,schimbari de logistica, propaganda,etc.
Deci daca veti accesa acel link vedeti ca mergem "vitejeste" inainte,imprumutind lunar, aprox.1 miliard de euro de acum inainte pina la sfirsitul anului fara sa consideram aceste schimbari majore.Ca sunt sau nu necesare este discutabil, dar daca nu sunt bani,asta este.

 

legea referendumului - Cine nu respecta legile e in afara lor

art. 13 alin (3) din Legea nr. 3/2000, legea referendumului, arata ca "Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum", iar in acest caz este obligatoriu un referendum pentru reimpartirea Romaniei. La fel si Legea 308 din 12 iulie 2006 , - care stipuleaza in mod expres ca aparitia unor noi unitati administrativ-teritoriale se face numai dupa consultarea populatiei.

 

Inca o teapa pentru cititori

Daca puneai langa titlu numele, nu deschideam articolul. mai leca, cand te faci barbat si pui numele langa titlu?

 

Sa invatam cu leca la grupa mica finante publice

Ce este un stat democratic, de drept? Un om cu intentii bune, dar buzunar gol, ca tine. Vrea sa asigure siguranta prin politie, sanatate prin spitale (mai bine le-ar privatiza, jumatate macar), justitie, armata, si altea alea. Dar nu are nici 1 leu, de aceea incaseaza prin consens democratic taxe si impozite. Ei bine, cum nu produce nimic, dar cheltuieste si personalul este una din cele mai mari cheltuieli, este in interesul cetateanului platitor de taxe sa aiba cat mai putina birocratie si aceleasi servicii. Tu nu vrei, vrei milioane de birocrati platiti de cele cateva milioane care mai muncesc. Du-te in Transnistria, "economist de renume mondial" ce-mi esti!

Leca, te dai de ceasul m.ortii că se strică

gingasa si minunata operă a minerilor de acum 21 de ani, cand la chemarea criminalului cominternist Iliescu au venit să planteze flori in Piata Universitătii.
Despre acest act criminal ca si genocidul din 1989, nu ai nimic de spus astăzi 13 iunie, măi mare jurnalist emanat de democratia originală-KGB?

Vrei, nu vrei...

...Romania va avea nevoie de bugetari.Nu crede tu ca reorganizarea aceasta va reduce birocratia si cheltuielile gugetare. Pe polonezi i-a costat 6 miliarde de euro, si asta inainte de criza abatuta pe Europa. Pe noi ne va costa mult mai mult de 6 miliarde pentru simplul motiv ca actuala putere portocalie nu are niciun plan concret, o viziune un cost al acestui proiect. Aceasta gaselnita portocalie basista este menita pentru a se salva pdl-ul de la dezastru, nu pentru viitorul Romaniei. Noroc ca romanii nu-i mai vor pe portocalii, si din simplul motiv ca sint condusi de comunistii Basescu si Boc.

Regionalizarea se intoarce impotriva lui Basescu. Proiectul USL este

mai realist!!!
Uniunea Social Liberală (USL) si-a prezentat sambătă, la Sala Palatului, in prezenta a aproximativ 5.000 de membri PSD, PNL si PC, viziunea privind administratia publică si dezvoltarea regională.

In privinta administratiei publice centrale, USL are ca priorităti depolitizarea, prin limitarea functiilor politice numai la nivel de ministri, secretari de stat si cei asimilati acestora. USL urmăreste, totodată, profesionalizarea functionarilor publici prin impunerea principiului competentei ca unic criteriu pentru accesul si promovarea in functia publică.
Un alt punct regăsit in viziunea USL il reprezintă optimizarea agentiilor guvernamentale prin introducerea standardelor de cost si a normativelor de personal, redefinirea atributiilor prefectilor si eliminarea din Constitutie a prevederii privind suspendarea de drept a actului administrativ atacat in instantă.
Referitor la descentralizare, PSD, PNL si PC isi propun respectarea principiului consolidării autonomiei locale prin asigurarea integrală a resurselor financiare suficiente, corespunzătoare competentelor transferate, dar si a principiului echitătii, al parteneriatului activ intre autoritătile centrale si locale, a principiului subsidiaritătii, al competentelor exclusive pentru autoritătile locale.

Calendarul descentralizării
USL propune si un calendar al descentralizării, astfel incat in prima lună de guvernare PSD, PNL si PC să modifice si completeze legea-cadru a descentralizării, in lunile 2-4 adoptarea cadrului institutional, normativelor de personal si standardelor de cost. In lunile 5-7 ale guvernării, USL isi propune adoptarea cadrului financiar, astfel incat resursele financiare necesare pentru fiecare autoritate centrală si locală să fie in functie de competentele transferate prin lege si in acord cu principiul consolidării autonomiei locale, pană la momentul elaborării bugetului de stat.

Continuare Regionalizarea se intoarce impotriva lui Basescu.

Alocarea fondurilor
Totodată, USL isi propune ca suma alocată pentru dezvoltarea comunitătilor locale să reprezinte minim 2% din PIB pe an, prin legea bugetului de stat, pe toată durata mandatului de guvernare 2012-2016.

Conform viziunii social-liberale, fondurile pentru dezvoltare vor fi repartizate pe regiuni si judete, printr-o formulă ce va tine cont de venitul mediu pe cap de locuitor, numărul de unităti administrativ-teritoriale si suprafata judetului.
La capitolul dezvoltarea comunitătilor locale, USL propune ca din suma alocată regiunii 50% să se repartizeze direct la judete si apoi către unitătile teritoriale, in functie de capacitatea financiară si suprafată.

Cea de-a doua jumătate va fi alocată, potrivit documentului USL, de la nivel regional, prin selectarea de proiecte depuse de unitătile teritoriale, după modelul alocării fondurilor europene.
“Obiectivul strategic al USL va fi să finalizeze toate proiectele incepute si neterminate, care vor fi finantate in mod prioritar", se mai arată in document.
USL isi mai propune, la capitolul repartizarea cotelor din impozitul pe venit, ca acele cote defalcate din impozitul pe venit să fie repartizate – 50% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al căror teritoriu isi desfăsoară activitatea plătitorii de impozite si 20% la bugetul local al judetului.

Program pentru ordinea publică
Viziunea USL are inclus si un program pentru ordinea publică si siguranta cetăteanului, dar si prevederi privind serviciile publice ale ministerelor, cu exceptia domeniilor muncă, finante publice, apărare, politie, vămi, inspectia in constructii, gospodărirea apelor si statistica.

“Toate celelalte servicii publice deconcentrate ale ministerelor vor fi servicii publice de interes local/ judetean si vor trece sub autoritatea autoritătilor locale", se mai arată in documentul USL.
In ceea ce priveste primarul, viziunea USL prevede că edilul va beneficia de toate sporurile prevăzute de lege pentru personalul din subordine.
“In urma procesului de descentralizare, primarul va avea putere de decizie si atributii sporite in ceea ce priveste administrarea treburilor comunitătii pe care o reprezintă", se arată in document.

Ma bucur la nesfarsit ca pretenul meu de cartier si ideologie

are idei si trazneste in formare de constiinte in sens de prozelitism deliberat!
Il felicit pentru aceasta premiera tipic romaneasca de sorginte comunista,democratica,civilizata si europeana cand un jurnalist de statura,valoarea,dimensiunea lui scrie din barca politica!
Este chiar nemaipomenit!Am umblat in lume dar una ca si aista nu s-a vazut si intamplat!
Deci felicitari si il invit pe Iulian sa vina sa se transforme intr-un suporter oficial ,inscriindu-se pentru inceput in partida Grivco,in care sens voi avea o discutie cu seful meu direct,tovarasul Felix din Enigma Otiliei.
Sunt convins ca in acest mod,talentatul Leca nu va mai suferi oprobiul public de la trustul prezent,orase si sate,in ideea ca desi scrie ...intr-o doara sau directie,se da
transparent,aducator de vesti neclonate si transpartinice!
Il asteptam cu drag!
Noroc bun!

Cititorii de elita ai ziare.com se bucura copios

despre teapa lui Leca!
La mai mare.

"Eleganta, stil, rafinament" - aiurea

Flatulatii marca Lekaka.

Trebuie sa fii bolnav de galbeaza sa gasesti ceva de comentat in articolele astuia.

Hei, ziare.com, mai bine luati o flegma de la Gaozache sau Kiatra si comentam voios!

Rătăcirile junelui Ponta

In acest weekend, afectat probabil de vremea instabilă, Victor Ponta a făcut două declaratii tembele: una aiuritoare, alta jignitoare.
Lansat intr-o ofensivă furibundă la adresa "hotilor de la PDL", presedintele PSD a afirmat că, atunci cand va ajunge la putere, "pană si la Imnul Romaniei tre' să facem o schimbare; strofa cu Traian o să plece". Eu, unul, mă declar invins de logica unei asemenea declaratii. Vă las dumneavoastră plăcerea de a comenta. Imi fac datoria de a preciza că Imnul Romaniei are 11 strofe, dintre care a doua - cea aflată in pericol dacă vine Ponta la putere - sună astfel: "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume / Că-n aste mani mai curge un sange de roman, / Si că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume / Triumfător in lupte, un nume de Traian!"
Tot sambătă, rugat de ziaristi să comenteze implicarea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, in dirijarea oneroasă a fondurilor europene alocate judetului Teleorman, Ponta a spus: "Cititi mai putin ziarele Puterii!". In discutie fuseseră mentionate clar dezvăluirile din "Adevărul". Liderul PSD stia la ce se referă cand, in mod perfid, a definit "Adevărul" ca fiind un "ziar al Puterii".

INCREDIBIL!!!

Iulian Leca a scapat si el o fraza cu care sunt de acord in totalitate....
Iata perla..."Romania este tara unde nimic nu se termina niciodata".
CAM TARZIU..observi asta,tovarase formator de opinii!
Sa le luam pe rand:
1.ION ILIESCU,vinovat de moartea a mii de romani dupa 25 decembrie 1989...dar si de macelarirea studentilor din Piata Universitatii in 13-15 iunie 1990.
A fost judecat,s-a terminat ceva???
2.Nicolae Vacaroiu,acuzar de trafic international de combustibil in plin embargou si de vanzarea FLOTEI...a ajuns bine mersi la Curtea de Conturi.
3.Adrian Nastase,din 2004 fuge de justitie ca "ala de tamaie"...sub umbrela mandatului de senator de MIZIL.
4.Dan Voiculescu,gasit in sfarsit vinovat de POLITIE POLITICA,a fsot inchis?
Sau asta e doar praf in ochi ca sa uitam de Conturile lui Ceausescu din Elvetia ori de Fondul Libertatea....
Mai continui,Leka?
Ca incep imediat cu injuraturile postacii vulgari ai PNL,daca zic ceva de Patriciu sau Antonesc-/alt turnator la securitate.
Ori afacerile liberale...CARITAS,SAFI,FNI...s-au terminat pana acum?

care descentralizare?

faptele lui basescu arata clar ca obiectivul acestuia este destramarea tarii.refuz sa-l cred chiar asa de pprost.
in UE am intrat cam neneritat,coruptia fiind inca in floare,plus ca cine stie ce conbinatii sunt in spate,dar sunt absolut sigur ca marea parte a tarilor din uniune nu ne vor tolera atita timp cit suntem un adevarat pericol pentru aceasta uniune.felul in care politicienii romani s-au conportat pina acum ne-au lasat cu foarte putini prieteni,iar atunci cind nu mai ai prieteni devii foarte vulnerabil dusmanilor.trebuie sa spun mai mult? de NATO ce sa mai zic,ne-a bagat bush datorita faptului ca-m ales sa mergem alaturi de americani intr-un razboi total ilegal si imoral ,daca tinem cont de coalitia rusinoasa care s-au aliat atunci,si in conditiile in care tot 9/11 era practic fabricat de americani,ce sa mai zic de pretextul de-a intra in Irak...dar de,suntem in NATO !in toti anii comnunismului rusii n-au intrat in tara ca sa-si faca baze militare pe teritoriul tarii,americanii au deja doua...

Leca nu-si da seama cat e de penibil

A ajuns de scarba cititorilor.
Dar daca lui ii place si daca Ziarecom accepta sa piarda zilnic vizitatori, e treaba lor.

Tu in loc sa te referi la articol injuri autorul?

Nu ai auzit de tepele lui Basescu? Ce credeai ca-si va trage gasca lui in teapa? A gasit un popor slab, si de cind e la putere numai in teapa ne trage.

Explica motivul.... coerent si realist ...

de ce se incepe aceasta actiune de mare anvergura chiar in "prag de alegeri"?!?

Excludem motivatia oficiala deoarece a fost deja demontata: "pretextul cu banii si fondurile de la UE fiind devoalat ca o minciuna"

Te tine?!?

guvernarea Beshescu-Bocescu = inca o teapa pentru romani

Cea mai odioasa guvernare din istoria poporului roman: guvernarea Beshescu-Bocescu!!!
Jos basescu-pdl-666!

Inca o teapa?

Articolul este clar pentru PSD si PNL . Domnule DRAGA sau draga domnisoara o intrebare de matematica : ce numar este mai mare 41 sau 8 ? Si inca una : ce numar este mai mic 300 sau 400-500 ? Raspunzind la aceasta intrebare , aveti si raspunsul la : modernizare ,birocratie .

 

Stai slab cu logica si analiza!

Basescu ne arunca fumigene ca sa-si apere hotii portocalii. Nu mai are nicio sansa sa cistige.

Eu zic ca tov Basescu sa le traga o teapa

Celor care folosesc pe acest forum numele de ADEVAR sau GHILOTINA poate asa se vor satura si astia de el si nu-l va mai pupa intr-una in palarie.

sa spunem ca UE face reforma in Romania!

nicidecum Basescu si Udrea, adica marii banditi ai PDL!...UE si-a luat lumea in cap de felul fraudarii fondurilor UE de miile de lacuste PDL, in trecut cei de la PSD/PNL...Asa incit se incearca prin centralizarea si regionalizarea tarii ca macar numarul lacustelor politice sa scada...Treceam prin oras azi si am vazut niste borduri stricate in fata unor case darapanate pe o strada nu f departe de centrul orasului...Si ma intrebam? cum de n-a aflat banditul Videanu de aceste borduri? niste oportunitati de tunuri mari la banul public....Romanii de borduri au nevoie, nu de locuinte, nu de pensii, nu de sistem de sanatate, nici de locuri de munca..Ci de oportunitati de fraudare a banului public numai bune pt alde Videanu, Udrea, Boagiu...Asa e Basescule? analfabetei Eba ii face bine aerul si banii de Bruxelles?

Două proiecte, aceeasi temă

De acum, cele două tabere, puterea si opozitia se vor bate in formule de reorganizare teritorială. Dar ambele propun 8 regiuni mari insă acestea in viziunile lor au structuri diferite. USL le doreste incărcate de actualele judete, cu structurile lor cu tot, de la consiliile judetene la consiliile locale.

Doar prefectul dispare din judete, in proiectul USL răman doar 8 prefecti, in judete avand numai puncte de lucru. USL vede implementarea noului program de regionalizare pană in 2016, Traian Băsescu si PDL sunt in viteză, intregul proces trebuie să se incheie anul viitor.

Ce sanse au cele două proiecte? Cel propus de Traian Băsescu si PDL nu are girul coalitiei de la guvernare. Intelegem că nu a fost incă discutat in coalitie, desi s-a anuntat o intalnire pe aceeastă temă

Dintre partidele din coalitie, cel ce se opune si se va opune cu vehementă va fi UDMR. In acest sens, liderii formatiunii si-au făcut publice opiniile. Nu le convine. Probabil pentru că judetele secuiesti vor fi inghitite de o mare regiune cu capitala la Brasov. Nu stim dacă le este mai la indemană proiectul USL, cel ce mentine judetele. Decat nimic, acesta ar părea mai binevenit pentru UDMR. Dar nici in acest al doilea proiect, judetele din Secuime nu au o structură proprie, unică, răman trei structuri in locul uneia care să le asigura unitatea.

Asadar, fie că proiectul PDL ar trece prin Parlament prin asumarea răspunderii, fie că el este supus unor firesti dezbateri parlamentare, are sorti mici de izbandă. PDL cu UNPR nu fac fată unui bloc de partide cu mai multi reprezentanti. Desigur, PDL va negocia cu UDMR si ar putea găsi o cale de mijloc. Mai este si oferta pe care o reprezintă Legea minoritătilor. Poate se va inventa in cazul regiunii centrale in care incap si cele trei judete secuiesti o structură specific maghiară. Cum alegerile bat la usă, cele două formatiuni si PDL, si UDMR trebuie să-si calculeze cu atentie fiecare miscare.

Două proiecte, aceeasi temă II

In privinta proiectului USL, se poate spune că acesta e prea stufos. Este invocat modelul francez. Dar in Franta nu sunt regiuni, sunt departamente. Si francezii vor ori să le comaseze, ori să le desfiinteze, deci nu le socotesc functionale. Proiectul e prea stufos pentru că apar structuri regionale, in circumstantele in care cele judetene sunt mentinute. In acest fel administratia regională incarcă peste limită bugetul de stat.

Se vede că este un proiect conservator, lipsit de indrăzneală. Aflăm că este mai vechi. In 2002 si Năstase a incercat să-l impună dar nu a indrăznit. Asa cum este conceput, proiectul USL nu deranjează structurile locale, nu deranjează nici orgoliile locale.

Partea bună, pentru că este si o parte bună aici, este aceea că cele două tabere par a fi disupuse să comunice pe această temă, să o dezbată. E un inceput bun pentru viitoarea organizare administrativă a tării. Desi se poate intampla si altfel. Dacă USL castigă alegerile, asa cum indică pană in prezent sondajele de opinie, odată ajunsi la putere social-democratii si liberalii vor uita de acest proiect al lor, elaborat doar ca o replică la proiectul puterii.

@nic-mar

Depinde de cine numara!! Ai auzit de una Roberta Anastase?

Basescu intruchipeaza gospodarul lenes si nating ,

Care neavind prea multi dovleci , de dat la porci , le arunca dovlecii intregi si dai cu presupusul ,ce noima au ideile lui , daca este de bine sau de rau , ce mai o nebunie . Va asigur ca nimeni , nici macar basescu nu stie ce vrea, in afara de a nu pierde puterea . Nu conteaza cum , aceasta trebuie pastrata cu orice pret.

 

"dezbina si cucereste!"

"nimeni nu stie nici pentru ce se face acum aceasta regionalizare" OARE?
CRED CA ORICINE CUNOASTE MOTIVUL: DEZBINA SI CUCERESTE!

 

INTELIGENTA BASESCIANA ?

Intodeauna cand ne-am confruntat cu probleme majore ale tarii (criza economica, intrarea in spatiul Schengen, coruptia din vami, justitie), in cazul de fata se incearca abaterea de la adevaratele stringente probleme, asteptam o lacrima pentru regionalizare incepand cu ""draga Stolo""

 

reinventam roata!

Pana la urma aceasta "reimpartire" pe regiuni e o aiureala, pentru ca avem regiuni! Avem Muntenia, Oltenia,Banatul, Dobrogea,Transilvania, etc. Lasam judetele in pace si creem entitati administrative la nivel de regiune, pentru proiecte majore, zonale, de interes national.

 

@micha

de acord!...suna bine vechea impartire:Moldova,Banat,Dobrogea.....

tepa asta...

ti-ai luat-o tu si "admiratorii"tai inepti....

 

?

Ai vrut sa spui "teapa"?

haii fiti realisti

puteti spune totul despre basescu dar ca este un tradator de tara nu, va inteleg ca nu sunteti simpatizanti ai pd dar lasati prostiile astea ,basescu e un bun roman ,un bun patriot ,mai bine uitativa bine la fotografia din acest articol asa trebuie s-a fie romania mare nu ciopartita de rusi de unguri , basescu lupta pt asta pt romania reintregita ,mai bine am face toti la fel ,deateapta-te romane

 

constatare

De cand, din timpul primului mandat, "presedintele meu", vorba cuiva, s-a declarat unul "jucator", s-a dovedit , cu varf si indesat ca, de fiecare data cand "iesea la inaintare" cu cate o tema, credea el, de larg interes pentru popor, ramanea intr-un ofsaid stanjenitor si, mai tarziu, in vreo aparitie televizata sau direct de la Cotroceni, isi cerea scuze umil, ca a gresit.
Oare de un astfel de presedinte am avut nevoie, sau de unul care sa fie mediator in disputele dintre partidele politice, in probleme care privesc direct soarta tarii !?!

 

De Schengen am uitat?? Cine raspunde de acest esec????

Ne ocupam timpul acum cu aceasta gulguta de regionalizare, dar de neaderarea la Schengen am uitat???? Presedintele Bulgariei, Părvanov a admis că amanarea ar putea fi cauzată de imaginea neatractivă a Bulgariei si de eforturile diplomatice insuficiente.
Presedintele bulgar le-a cerut, de asemenea, ministrului de interne Ţvetan Ţvetanov si ministrului de externe Nikolai Mladenov să-si asume responsabilitatea politică pentru amanarea aderării Bulgariei. La noi cine raspunde de aminarea aderarii???????????

 

Poate ai auzit cum a votat nevasta lui Ponta admiterea noastră

in spatiul Schengen? Nu cred că ai auzit, fiindcă dintr-un minim bun simtz ocoleai acest subiect.

danutze

dar de justitie, ce zici: ARE VREO VINA ? Ai studiat structura organizatorica sa vezi cum se poate schimba ceva in cadrul ei ? De curiozitate, studiaza si o sa vezi care organisme pun BARIERE unei justitii curate. Ghici ce interese sunt in spate, daca tinem cont de locul justitiei in top CASTIGURI, nu venituri ?! DE CE? E NUMAI TARA LOR? NU CREZI CA POT FI BICIUTI SI EI IN PUBLIC PENTRU MAGARIILE CE LE FAC? DE ADEVARATE LINSAJE AI AUZIT?

Teapa care ameninta Romania sunt politicienii din Bucuresti

E propun un targ politicienilor din Bucuresti nu numai pentru PDL: Daca Romania actuala este o palarie prea mare pentru Bucuresi si vor neaparat sa o imparta pe regiuni sa faca cum vor in Muntenia si sa lase Transilvania si Moldova sa faca cum vor locuitorii. Cel mai corect ar fi desmembrarea Romaniei in cele trei tari componente pentru ca politicienii actuali nu mai reprezinta interesul populatiei ci domniile lor isi vad doar ce este doar sub fesul lor.

 

Propui chestia asta in mod serios?

Intai spune pentru cine lucrezi, ca sa fii crezut!

Amigo Psycho, unde-i autocritica?

Ori tu te consideri cu drept de a-i critica pe toti si a le vedea paiele din ochi?
Ca sa nu mai vorbim de curiosul tau mod de a vedea superioritatea unui postac platit fata de un vizitator normal al forumului! Tu de fapt ce cauti pe acest forum, esti in situatia favorabila (conform standardelor tale) de postac platit?
SSi eu iti recunosc o calitate: buna alegere a nickului: cred ca e o abreviere dela PSIHOPAT :))

 

 
 

Ba, e dreptul lui sa scrie pe site, asta-i e munca, asta e serviciu!

Cine e "bolnavul" dintre voi doi? El, care scrie si-si ia un bam sau tu, care protestezi aiurea de dimineata si pana seara ? Nu ti-e clar ca pe site au ramas numai "vandutii" (indiferent cui!), pensionarii care-au descoperit internetul si se bucura de libertatile virtuale si astia ca tine, care-n loc sa citeasca o carte sau sa se plimbe printr-un parc, fac politica de coltul strazii? Nu tot ce zboara se trage din Ilie Moromete si tu esti unul dintre exemplele cele mai graitoare! Recunosc insa ca ai o mare calitate: nu injuri! Ori aici, pe forum, asta e mare lucru!

m-am saturat de promisiuni mincinoase

In RO s-a ajuns la saturatie, multi scarbiti nu mai au puterea sa mai zica nimic, pt. ca oricum nimic nu se va schimba in bine... pt. carmaci si gasca lor de neamuri si lin.gai e bine, dar pt. cei care muncesc zilnic doar ca sa aibe strictul necesar cu economie si sacrificiu nu e bine... impozite, taxe si ce vezi?! Masini gramada pe trotuare si pe zebra sub nasul politistilor, pietonii fac slalom printre masinile de pe trotuar si zebra... fiecare fura cat poate, micii particulari se bucura la un servicu efectuat fara sa-ti dea bon/factura, fara jena, fiecare se orienteaza sa-l fure pe altul... increderea in carmaci e zero... tocmai am citit pe un site din UE ca romani din afara cu firma de curatenie prin scoli intermediaza contracte de munca si-i fac pe alti romani sclavi-au fost gasiti un grup de ro subnutriti intr-un subsol, ambasada ro a fost contactata, romanii sant tinuti 3 zile in puscarie intr-un loc special conform legii sa-si revina, apoi ambasada le plateste biletele de intors in RO... probleme peste probleme si carmacii nostri o duc mai mult decat bine pe spinarea noastra... carmaci ho.ti si min.cinosi....

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor