Iohannis sustine ca PNL si PSD au proiecte similare privind regionalizarea

Joi, 11 Iulie 2013, ora 23:38
2453 citiri
Iohannis sustine ca PNL si PSD au proiecte similare privind regionalizarea
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PNL, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, coordonatorul comisiei liberale care se ocupa de regionalizare, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca "exista diferente destul de mici" intre proiectul liberalilor de regionalizare si cel al PSD.

Intrebat care sunt aceste diferente, Iohannis a spus ca e vorba de diferente "mai degraba de detaliu, decat de principiu".

Liberalii continua sa spuna ca isi vor prezenta proiectul de regionalizare, atunci "cand va fi gata". In final, Iohannis a anuntat ca USL va prezenta un proiect comun, de regionalizare.

Klaus Iohannis despre regionalizare: Nu cred in ea, nu e buna pentru Sibiu

"Evident va fi proiectul nostru comun, va avea aceeasi forma indiferent daca este prezentata de cineva din PSD sau din PNL", a mai declarat Klaus Iohannis.

Acesta este sceptic si nu crede ca in luna septembrie va fi facut public proiectul de regionalizare, in timp ce vicepremierul Liviu Dragnea isi doreste ca prezentarea sa fie una strategica. Klaus Iohannis a declarat despre proiectul de regionalizare, ca "se poate realiza, dar foarte greu, e cam scurt termenul". Cu aceasta ocazie, Klaus Iohannis a catalogat drept "ambitios" termenul propus de Liviu Dragnea.

Totusi, prim-vicepresedintele PNL ia in calcul ca pana la finalul lunii septembrie si liberalii sa faca public proiectul lor de regionalizare.

Aflat joi la Sibiu, unde a coordonat dezbaterea despre regionalizare, vicepremierul Liviu Dragnea a explicat ca nu este sigur, daca proiectul regionalizarii va fi gata in luna septembrie. Asta pentru ca va fi "o decizie tactica, daca nu chiar strategica, sa alegem momentul cand el va incepe sa fie prezentat ca si varianta finala".

Dragnea: Sibiul are multe argumente pentru a fi resedinta de regiune

"Daca vom ajunge la concluzia sa facem Referendumul la vara, la europarlamentare sau la toamna la prezidentiale, trebuie sa ne gandim serios daca punem pe masa un proiect, pe care nu-l poti implementa de maine sau de a doua zi si care sa fie tocat de nu foarte multi, dar suficienti adversari ai acestui sistem, care de fapt rupe foarte multe structuri mafiote de la nivel central.

Din acest motiv, nu pot sa va spun exact cand va fi prezentat acest proiect al regionalizarii. El in mod normal, in septembrie ar trebui sa fie gata ca si concept. Va fi o decizie tactica, daca nu chiar strategica, sa alegem momentul cand el va incepe sa fie prezentat ca varianta finala", a spus Liviu Dragnea.

El a adaugat ca momentul in care se va cunoaste exact ce presupune proiectul regionalizarii la care lucreaza ministrul Dezvoltarii Regionale, depinde de consultarile din USL din luna august.

Klaus Iohannis, despre regionalizare, statutul sau in PNL si viitorii procurori sefi Interviu

"O sa vedem. In functie de decizia pe care o vom lua la sfarsitul lui august, daca ne implicam sau nu in organizarea Referendumului, dupa ce ne vom consulta in cadrul USL, care este cel mai bun calendar, o sa anuntam si lucrul acesta", a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, in luna septembrie ar trebui sa aiba loc ultima dezbatere, cea de la Bucuresti.

La dezbaterea despre regionalizare de la Sibiu au participat prim-vicepresedintele PNL, primarul Klaus Iohannis, liderul comisiei liberale care se ocupa de regionalizare, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, presedintele Consiliului Judetean Sibiu si lider al organizatiei judetene a PSD, Ioan Cindrea, prefectul Ovidiu Sitterli, dar si alti parlamentari si directori din judetele Sibiu si Alba.

Dezbaterea a avut loc in Sala Festiva a Bibliotecii Judetene ASTRA din Sibiu, fiind moderata de Vasile Dancu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Klaus Iohannis regionalizare PNL PSD, #Liviu Dragnea Iohannis regionalizare, #regionalizare Sibiu capitala regiune , #reorganizare teritoriala Romania
Comentarii
Poza dinum
dinum
rank 2
multa lume buna in usl
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
M'da, i-au prezentat lui Johannis proiectele spre aprobare...