Numele regiunilor, alese pe baza de sondaje

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 08:06
4395 citiri
Numele regiunilor, alese pe baza de sondaje

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, joi seara, ca este posibil ca Romania sa se imparta in noua regiuni - nu opt cum se spunea pana acum - si ca numele acestora vor fi alese in urma unor sondaje.

"Numele regiunilor vor fi decise de oameni, in functie de sondajele pe care le vom face", a spus vicepremierul la Realitatea TV.

Dragnea a precizat ca el prefera varianta cu noua regiuni, dar ca infiintarea a inca una si a unei noi agentii regionale ar putea afecta absorbtia fondurilor UE.

In ceea ce priveste presedintii de regiuni, Dragnea a precizat ca acestia nu vor fi numiti, ci "sunt 2 variante: alegeri directe sau indirecte, de catre alesii locali".

Liviu Dragnea: Istoria nu ne va ierta daca ratam regionalizarea

A crescut procentul celor care cred ca este nevoie de regionalizare

"Am constatat si astazi ca oamenii incep sa se gandeasca serios de ce Romania are o dezvoltare dezechilibrata. Si au inceput sa inteleaga din ce in ce mai multi ca ceea ce a lipsit Romaniei a fost o planificare strategica. (...)

Oamenii sunt interesati de cum va arata regiunea, sunt interesati sa afle care sunt argumentele pentru care regionalizarea aduce dezvoltare, sunt interesati unde va fi resedinta regiunii si am constatat cu satisfactie ca ceea ce am propus in ianuarie pentru prima data, si anume ca nu toate institutiile regionale sa fie intr-un singur loc, are o acceptabilitate foarte mare.

Oamenii inteleg ca e bine sa fie un principiu echitabil, ca e bine ca in fiecare judet sa fie repartizate institutii regionale, pentru ca echilibrul dintre judete sa nu se rupa", a declarat Dragnea, joi, la Craiova, citat de Agerpres.

Dragnea a refuzat sa spuna cum vor fi regiunile, chiar daca s-au pus presiuni asupra sa.

"Rezist la presiuni de 6 luni de zile si am de gand sa rezist pana la capat, pentru ca prefer sa mai analizam inca odata si inca o odata, pentru ca atunci cand am pus pe masa desenul regiunilor, sa fiu sigur ca este cea mai buna forma si sa fiu sigur ca aceasta tara va avea un sistem regional care sa o ajute sa se dezvolte.

Vorbesc de presiuni chiar de la dumneavoastra (presa - n.red.). Daca am delimitat gresit o singura regiune, comunitati intregi de acolo le condamnam la nedezvoltare si eu nu vreau sa-mi asum asta. Presiuni din toate partile: vreau sa stiu eu, cum arata. Incepe sa se contureze, dar sa mai avem rabdare", a adaugat ministrul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nume regiuni sondaje, #nume regiuni alese sondaje, #noua regiuni Romania, #nume regiuni , #reorganizare teritoriala Romania