Ponta, reforma cu forcepsul (Opinii)

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 12:05
2918 citiri
Ponta, reforma cu forcepsul (Opinii)

N-au vreme romanii sa-si puna mintea cu domnul Victor Ponta, caci daca ar face-o, l-ar lua de guler si l-ar scoate afara din palat cat ar spune "asumare"!

Caci ceea ce reprezenta acum un an si jumatate unul dintre pilonii mesajului USL, care critica reformele lui Emil Boc deoarece ignora Parlamentul, nu are nicio valoare, pentru ca face la fel.

De ce sa se poarte cu electoratul sau cu manusi, de vreme ce a investit Uniunea cu 70 la suta din voturi, adica le-a indicat vectorilor acesteia sa-si ia gandurile in spate si sa umble cu ele pe planseta?

O noua organizare administrativ-teritoriala trecuta prin asumarea raspunderii, desi legitima exact deoarece electoratul a napustit USL la butoane, nu se poate face insa prin aceasta procedura deoarece este cea mai importanta lege din acesti 23 de ani.

Iar dupa maniera romaneasca de a legifera, actul normativ va fi cu siguranta amendat ca la concurs.

Regionalizarea nu reprezinta un exercitiu cu creioane colorate, un fel de monopoly cu figuri umane, ea nu se face pentru a lua fata unei natiuni obosite. Regionalizarea facuta ca la carte, rascolind tot ce inseamna functionarea institutiilor statului - minus moneda si sistemul de siguranta nationala - inseamna sa razi totul si sa recladesti pe alte criterii.

Nu pe cine instalezi baron, ci care vor fi limitele puterii sale. Asadar, nonsensul acesta cu asumarea numai daca exista consens politic are si o mare doza de obraznicie. De ce mai este nevoie de aceasta procedura daca toata lumea va fi de acord cu forma finala? Caci nu mai exista prea mult timp pentru implementare, fireste!

Insa nimic nu l-a impiedicat pe Victor Ponta sa-l azvarle la treaba pe Liviu Dragnea exact in urma cu un an, sa-i puna in vedere ca in sase luni il asteapta cu esenta legii. Timp in care nu cu partidele sa se consulte domnul Dragnea, ci cu Academia Romana, asociatiile primarilor, sefilor de consilii judetene, facultatile de administratie, facultatile de economie, francezii, polonezii si italienii, toata lumea care crede ca poate formula un punct de vedere.

Caci nu este vorba despre legea asociatiilor de locatari, ci de un act normativ care va afecta toata Romania, ii va schimba temeliile si le va crea premisa de a deveni, in sfarsit, functionale. Cea mai importanta norma adoptata dupa Revolutie.

Dar in loc sa stea cu picioarele in lighean si cu ochii pe Net, domnul Dragnea avea anul trecut alte insarcinari, pe linie politica: trebuia sa aiba grija de referendum. O eroare de apreciere care este posibil sa-l coste in plan personal.

Ca daca punea mana pe carte si se certa cu nemtii pentru ca nu-l invata repede ce inseamna eficienta, nu ca sa-i puna la zid ca pandesc lovitura de stat, nu se afla acum in catarea procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Ponta asuma raspunderea regionalizare, #regionalizare Dragnea asumare raspundere , #reorganizare teritoriala Romania