PSD ironizeaza regiunile lui Boc: Vrancea va avea iesire la mare, curat ca-n "Miorita"

Joi, 16 Iunie 2011, ora 16:25
1921 citiri
PSD ironizeaza regiunile lui Boc: Vrancea va avea iesire la mare, curat ca-n "Miorita"
Foto: TVR Info

PSD Vrancea reactioneaza fata de afirmatiile premierului potrivit caruia Marian Oprisan se opune reorganizarii din dorinta de "a ramane la butoane", pesedistii transmitandu-i lui Emil Boc ca asertiunea lui e "penibila", iar proiectul de reimpartire teritoriala va duce la situatii hilare.

"Daca nu ar fi amuzanta, ar fi penibila ideea ca presedintii Consiliilor Judetene se opun reorganizarii doar pentru ca vor sa ramana la butoane! Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, nu trebuie sa se justifice in fata premierului Emil Boc cu privire la experienta administrativa pe care a acumulat-o de-a lungul carierei sale politice, ci premierul Emil Boc trebuie sa justifice lui Marian Oprisan si la restul presedintilor de Consilii Judetene, institutie prevazuta in Constitutia Romaniei si care reprezinta interesele oamenilor, de ce propunerea de modificare administrativ-teritoriala trebuie facuta pe picior, fara analize de impact si strategii de implementare", se arata intr-un comunicat al PSD Vrancea.

Potrivit organizatiei, tot Boc trebuie sa explice de ce nu organizeaza referendum in chestiunea reorganizarii, desi legea o prevede, si "de ce presedintii Consiliilor Judetene, alesi de sute de mii de oameni pentru a-i reprezenta, ar trebui sa accepte ca acestora sa le fie stearsa istoria si traditiile locului".

Pesedistii vranceni ironizeaza apoi propunerile PDL privind cele 8 macro-judete.

"Presedintele Consiliului Judetean Vrancea ii cere premierului sa se puna in situatia unui clujean care va dori sa mearga in judetul Sud-Est, si va povesti prietenilor sai: merg in Moldova, la Eforie!. Aceasta va fi realitatea. Provincia istorica Vrancea se va invecina cu Republica Moldova, cu Ucraina si va avea deschidere la Marea Neagra.

Curat ca in Miorita culeasa de Alecu Russo pe plaiuri vrancene...scuze, sud-estice. O prostie pe care Boc o inghite pe nemestecate si acuza ca presedintii Consiliilor Judetene vor sa ramana la butoane. Concluzionand, frica de a pierde butoane este a lui Boc si o vorba din popor, nu doar la vrancenii din sud-est, spune: ai grija cui sapi groapa sa nu cazi singur in ea", conchide comunicatul.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, vrea sa organizeze in data de 17 iulie un referendum privind oportunitatea desfiintarii judetului, in urma reorganizarii administrativ-teritoriale.

Premierul Boc a declarat miercuri la RRA ca opozitia USL fata de reorganizarare vine din faptul ca o asemenea decizie ar limita puterea aproape discretionara pe care o au unii presedinti de consilii judetene proveniti din partidele de opozitiei.

"Este o rezistenta uriasa din partea acestor structuri care vad ca, de maine, nu mai pot apasa butonul sa aiba influenta sau acces la nu stiu ce decizie. De ce credeti ca se opun PNL si mai ales PSD, cunoscut prin baroniada pe care o are-Dragnea la Teleorman, Oprisan la Vrancea sau Nicusor Constantinescu la Constanta? Pai cand au auzit astia ca-si pierd fiefurile...", a comentat premierul.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#PSD Vrancea reorganizare teritoriala, #Vrancea iesire mare Miorita , #reorganizare teritoriala Romania