Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revista presei: UDMR spune "nem" reorganizarii cu 8+2 judete

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 09:06
2353 citiri
Revista presei: UDMR spune "nem" reorganizarii cu 8+2 judete
Foto:presalocala.com

Reprezentantii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania nu vor sa accepte propunerea lui Traian Basescu, de reimpartire administrativa a tarii in 8 judete mari, plus Harghita si Covansa, dar ar fi dispusi sa discute alte variante - e cea mai importanta stire a ziarelor de sambata.

Reuniti pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali, liderii maghiari au declarat foarte raspicat ca nu poate fi vorba de nicio varianta care include 8 judete.

Cei mai multi dintre liderii UDMR sunt de parere ca reorganizarea, in acest moment, risca sa provoace haos si sunt dispusi sa renunte chiar la adoptarea statutului minoritatilor, de care Traian Basescu a legat reorganizarea.

In alta ordine de idei, vineri s-au afisat rezultatele pentru evaluarea nationala prin care au trecut elevii claselor a opta si care conteaza pentru admiterea la licee.

Subiectul concedierilor de la MAI a revenit si el in actualitate, iar primii care vor pleca vor fi aproximativ 1.300 de politisti care au avut probleme de disciplina sau rezultate slabe in activitatea lor.

Cele mai importante titluri ale zilei sunt: "UDMR nu accepta nici propunerea de regionalizare "opt plus doi" - "Adevarul", "Kelemen Hunor despre regionalizare: "8+2" nu merge, "8" nu merge, in rest, discutam", scrie "Romania Libera". "Evaluarea Nationala 2011: S-au afisat rezultatele. Vezi baremele de corectare, calendarul de admitere si algoritmul de repartizare la liceu", din "Jurnalul National" si "1.300 de politisti problema, concediati", in "Evenimentul Zilei".

UDMR nu accepta nici propunerea de regionalizare "opt plus doi" - Adevarul

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat inainte de intalnirea Consiliului Reprezentantilor Unionali de sambata ca exista deja o opinie cvasiunanima de a nu accepta propunerea lui Traian Basescu si a PDL, de impartire a tarii in 8 judete mari plus inca doua mici - Harghita si Covasna.

"Varianta 8+2 nu merge, varianta opt nu merge, in rest discutam", a spus Hunor, adaugand ca subiectul reimpartirii teritoriale ar trebui amanat pana dupa alegeri daca nu exista consens, scrie Adevarul.

Kelemen Hunor, despre regionalizare: "8+2" nu merge, "8" nu merge, in rest, discutam - Romania Libera

Liderul UDMR a mai spus si ca in acest moment formatiunea pe care o conduce nu vrea sa creeze instabilitate in tara, ce ar putea rezulta din urma reorganizarii.

Kelemen a spus ca Uniunea nu isi doreste instabilitate politica sau economica si reprezentantii UDMR sunt interesati in mentinerea coalitiei de guvernare din acest moment, precizand ca nu este nicio problema faptul ca in unele judete exista majoritati constituite cu partide din USL sau ca reprezentantii Uniunii discuta in Parlament cu colegi din toate partidele, indiferent daca sunt din opozitie sau de la putere, informeaza Romania Libera.

Intrebat ce va face daca in CRU de sambata se va vota iesirea de la guvernare, Kelemen Hunor i-a sfatuit pe jurnalisti sa nu se ingrijoreze.

"Niciodata n-am trecut peste vointa colegilor, dar sa nu va ingrijorati, fiindca nu se va vota asa ceva", a spus el.

Evaluarea Nationala 2011: S-au afisat rezultatele. Vezi baremele de corectare, calendarul de admitere si algoritmul de repartizare la liceu - Jurnalul National

Rezultatele pentru Evaluarea Nationala 2011, a elevilor de clasa a opta, s-au afisat vineri, dupa care urmeaza admiterea la liceu, pe baza acestora.

Peste 220.000 de elevi de clasa a VIII-a si-au putut vedea rezultatele la evaluarea nationala care s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie. Testarea nationala s-a incheiat miercuri cu proba la matematica. Elevi vor fi repartizati la liceu pe baza mediei de la aceasta evaluare si a celei generale din clasele V-VIII, scrie Jurnalul National.

1.300 de "politisti problema", concediati - Evenimentul Zilei

Mult anuntata concediere in masa a politistilor, posibila dupa deciza CCR de a respinge contestatiile PSD si PNL, va incepe cu disponibilizarea a 1.300 de politisti cu probleme de disciplina.

"Nu este vorba de 10.000 de politisti. Si eu sunt politist care a plecat de jos, de la talpa politiei, si ii inteleg pe multi dintre ei, dar vorbind de indicatorii de plata, noi vom avea un numar de 52.385. La ora actuala, e o diferenta de 1.300 de politisti care ar trebui disponibilizati. Cred ca este un procent care nu va afecta operational politia", a explicat seful politiei, chestorul Liviu Popa, potrivit Evenimentul Zilei.

L.L.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#UDMR refuza reorganizarea, #UDMR refuz opt judete, #rezultate evaluarea nationala , #reorganizare teritoriala Romania