Sulfina Barbu, convinsa ca UDMR n-a inteles reorganizarea, dar ca o va adopta

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 17:27
2528 citiri
Sulfina Barbu, convinsa ca UDMR n-a inteles reorganizarea, dar ca o va adopta
Foto:dcnews.ro

Presedintele Comisiei pentru Administratie, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu de la PDL, a spus pentru Ziare.com ca cei de la UDMR se opun reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei in 8 judete mari pentru ca n-au inteles exact despre ce este vorba, dar ca pot fi convinsi in cele din urma.

"Din ceea ce stiu eu, discutam cu partenerii de Coalitie aceasta organizare administrativ teritoriala, pentru ca nu s-au inteles toate principiile (...) N-au inteles. Noi nu avem o alta varianta pregatita, vrem sa vedem si argumentele dumnealor. Va repet, nu au inteles exact aceste principii, ca noi vrem ca la cele 8 judete vor ramane doar atributiile de dezvoltare, toate celelalte atributii sa mearga la primarii. Cei de la UDMR au fost cei mai mari mari sustinatori ai descentralizarii si cred ca sunt in continuare. E un element important pe care acum l-au inteles, au vazut exact ce ne-am propus, plus reducerea aparatului de stat", a spus deputatul PDL pentru Ziare.com.

Barbu a spus ca acum e mai clar pentru UDMR despre ce e vorba in procesul de reorganizare, dupa ce PDL a organizat o dezbatere la Parlament pe acest subiect, la care au participat si reprezentanti ai UDMR - deputatul Mate Andras si primarul de Sfantu Gheorghe, Antal Arpad.

"Eu am convingerea ca nu sunt ireconciliabile pozitiile (...) E necesar anul acesta, ca alegerile sa fie pe noile structuri", a mai declarat Sulfina Barbu.

Kelemen Hunor ameninta PDL ca isi va pierde majoritatea in Parlament.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti ca Uniunea nu accepta varianta reorganizarii Romaniei in opt judete, ci isi mentine pozitia pentru 16 regiuni, iar in cazul in care PDL insista asupra acestei variante si isi va asuma raspunderea va pierde majoritatea in Parlament.

"Nu stiu daca PDL si premierul Emil Boc doresc sa-si asume raspunderea. Fara o sustinere in Coalitie, nu va avea majoritate in Parlament. Fara o majoritate in Parlament, nu exista Guvern. Lucrurile sunt foarte clare. Inca nu stiu daca va insista PDL pe acest proiect cu opt regiuni transformate in opt judete, dar, sa fie clar, nu va exista o sustinere din partea noastra pe un astfel de proiect. Daca va merge mai departe premierul, sau PDL, fara sustinerea noastra, inseamna ca vom avea o problema in Parlament, nu va exista o majoritate.

Daca PDL vine sa insiste cu asumarea raspunderii, nu va exista sustinerea noastra si daca nu exista sustinere nici coalitia nu functioneaza, dar nu vreau sa intru in speculatii. Important este ca, daca fara sprijinul nostru se va initia o asumare pe acest proiect, UDMR nu va sustine si daca nu va sustine inseamna ca nu face parte din majoritatea parlamentara", a spus Kelemen Hunor.

Lakatos: Reorganizarea nu trece, e pretext ca Basescu sa participe la alegeri.

Un alt membru UDMR, deputatul Peter Lakatos a declarat pentru Ziare.com ca reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de presedintele Traian Basescu nu are cum sa treaca si ca seful statului se foloseste de aceasta tema pentru a se putea implica in campania electorala din 2012.

Lakatos a mai spus ca o incercare de a modifica legislatia pentru a reorganiza administrativ-teritorial Romania ar putea duce la amanarea alegerilor de anul viitor.

In opinia deputatului UDMR, reorganizarea administrativa nu are cum sa se faca anul acesta, din cauza dificultatilor foarte mari, care duc la situatia ca UDMR sa refuze adoptarea acestei masuri prin angajarea raspunderii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#UDMR intelegere reorganizare, #PDL reorganizare UDMR , #reorganizare teritoriala Romania