Voicu: Ideea angajarii raspunderii pe reorganizarea tarii e o dovada de autism

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 20:56
1622 citiri
Voicu: Ideea angajarii raspunderii pe reorganizarea tarii e o dovada de autism
Foto: inpolitics.ro

Liderul PNL Mihai Voicu a catalogat ideea expusa de liderul PDL Ioan Oltean privind angajarea raspunderii pe reorganizarea administrativa drept o noua dovada de "autism", apreciind drept foarte grav faptul ca populatia nu a fost consultata pe acest subiect.

"E vorba de acelasi autism al PDL, care are impresia ca este detinatorul adevarului absolut. Este foarte grav, nu mai spun de lipsa unei consultari cu opozitia, darin primul rand in lipsa unei consultari a populatiei", a comentat Voicu afirmatia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.

In privinta faptului ca nici UDMR nu este de acord cu versiunea PDL de reorganizare administrativa si angajare a raspunderii, liberalul a precizat ca opozitia nu a avut discutii pe acest subiect cu liderii Uniunii. El a amintit ca pozitiaUSL privind reorganizarea administrativa va fi prezentata sambata.

In cadrul unei conferinte la Bistrita, Oltean a prezentat o serie de prevederi ale proiectului privind viitoare organizare administrativa a Romaniei, anuntand cele opt judete si capitale acestora: Cluj, Brasov, Timis, Craiova, Constanta, Iasi, Bucuresti, Ploiesti.

"Este un proiect extrem de ambitios, este un proiect care daca intr-adevar se va realiza, si actuala majoritate se va plia pe el si il va sustine, va produce o modificare de fond in viata de zi cu zi a Romaniei (...) a spus Oltean, potrivit unei inregistrari a Realitatea Tv.

Totodata acesta a mai spus ca "noi speram si vrem ca pana la sfarsitul acestei luni sa adoptam actul normativ care vizeaza efectiv impartirea administrativ teritoriala, care va cuprinde numarul de regiuni, denumiri, capitala acestor regiuni, urmand ca imediat de aici Guvernul si majoritatea sa lucreze la actele normative subsecvente care pana la sfarsitul anului sa fie adoptate, in asa fel incat o parte din prevederile lor sa produca efecte de la 1 ianuarie 2012, iar alta parte dupa ce vor avea loc alegerile din iunie 2012".

Intrebat daca reglementarea se va face prin asumarea raspunderii, Oltean a raspuns in prima instanta ca da, explicand apoi la ce se refera. "Da, da, deci daca nu vom avea o intelegere vom incerca sa o adoptam prin angajarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ. Cand spun noi ma refer la cele patru formatiuni politice care constituie majoritatea: UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale", a subliniat el.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#mihai voicu, #autism reorganizarea tarii , #reorganizare teritoriala Romania