La sedinta festiva de la Timisoara dedicata Revolutiei au participat doar sapte consilieri locali. Robu: Am un gust amar

Duminica, 16 Decembrie 2018, ora 15:38
4067 citiri
La sedinta festiva de la Timisoara dedicata Revolutiei au participat doar sapte consilieri locali. Robu: Am un gust amar
Foto: Opinia Timisoarei

La sediul Primariei Timisoara a avut loc, duminica, o sedinta festiva a Consiliului Local la care au fost prezenti doar sapte dintre cei 27 de consilieri locali. Au mai venit si revolutionari, unii dintre ei tinand discursuri. "Am un gust amar", a spus Nicolae Robu.

Consilierii locali din Timisoara au fost convocati, duminica, la sediul Primariei pentru a participa la o sedinta festiva, insa doar sapte din totalul celor 27 au fost prezenti, alaturi de revolutionari.

Citeste si vezi imagini pe Opinia Timisoarei

Sedinta a inceput cu intonarea Imnului National, a imnului Timisoarei si a Imnului Golanilor, dupa care s-a tinut un moment de reculegere in memoria eroilor rapusi de gloante in Decembrie 1989, la Timisoara.

"Am un gust amar sa vad ca pe doua laturi ale acestui careu, unde, de obicei, stau consilierii locali, sunt prezenti unii dintre ei intotdeauna cand doresc sa faca ceva impotriva Timisoarei, azi vedem o multime de scaune libere. Vedem ca si o parte dintre colegii liberali lipsesc, le-am trimis un SMS corespunzatoar si voi avea o discutie cu ei, sa vad de ce au lipsit de la sedinta de azi. Mi se pare inadmisibil sa nu fie nimeni de la aceste grupuri politice, PSD, PMP, domnul consilier independent Adrian Orza", a declarat primarul Nicolae Robu.

Dupa ce primarul a tinut un discurs despre Revolutia Romana de la Timisoara au urmat apoi discursurile revolutionarilor din diferite asociatii, care i-au amintit pe colegii cazuti in Decembrie '89.

Nu au lipsit nici atacurile politice din partea unora dintre ei si nici acuzele unei revolutionare la adresa primarului Nicolae Robu. O femeie, tinand o biblie si drapelul in mana, i-a strigat edilului ca a transformat orasul intr-o "serparie".

"V-am votat, am crezut ca sunteti un primar al Timisoarei. Ati auzit ca a fost orasul trandafirilor? Acum este mizerie. Dumneavoastra sunteti platit cu 170 de milioane de lei si nu ati facut nimic. Sa ne curatati drumul! Nu ati facut nimic. Trebuia sa curatati drumul pe care ar fi trebuit sa mergem. Noi va platim pe toti cei care conduceti tara asta. V-am cerut audiente, securista de acolo m-a intrebat ce problema am. De ce nu sunteti alaturi de popor? Nu ati facut nimic, degeaba radeti. Aveti curajul sa mergeti cu mine prin Timisoara, sa va arat serparie? La dumneavoastra ar trebui sa fie balauri", a strigat femeia.

Si anul acesta, revolutionarii prezenti la sedinta festiva au atras atentia ca in orasul in Timisoara inca nu exista un muzeul al Revolutiei, cu toate ca anul viitor se implinesc 30 de ani de la momentul in care regimul comunist a fost schimbat.

Manifestarile dedicate Revolutiei Romane au inceput, vineri, la Timisoara si au constat din depuneri de coroane, marsuri, dar si sedinta festiva a Consiliul Local Timisoara.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sedinta festiva Revolutie Timisoara , #revolutia