Ponta vrea ca un suspect de impostura sa elimine impostorii dintre revolutionari

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 10:35
6672 citiri
Ponta vrea ca un suspect de impostura sa elimine impostorii dintre revolutionari
Foto: actualitati.net

Numirea lui Victor Socaciu la sefia Secretariatului de Stat pentru problemele revolutionarilor a starnit numeroase semne de intrebare din cauza modului in care si-a obtinut certificatul de revolutionar. In replica, Socaciu sustine ca a "ocupat cladirea Radioului", asa ca este revolutionar autentic.

Premierul Ponta declara, imediat dupa preluarea celui de-al doilea mandat, ca nu va relua platile pentru revolutionari pana cand nu vor fi identificati cei care si-au descoperit calitatea de revolutionar abia dupa anul 2000.

Prima sedinta a Guvernului Ponta2: Revolutionarii de dupa 2000 nu primesc bani

Cu toate acestea, in urma cu cateva zile, el l-a numit sef peste revolutionari pe social-democratul Victor Socaciu, care si-a obtinut certificatul abia in 2009, intr-un mod destul de controversat.

Astfel, dupa ce mai intai i s-a respins cererea de eliberare a unui certificat de catre colegii deputati condusi de colegul sau de partid Emilian Cutean, Socaciu a castigat in 2008 un nou mandat, a intrat in comisia parlamentara a Revolutionarilor (CPRD) si, la inceputul lui 2009 a obtinut certificatul mult dorit.

"Dosarul a fost analizat profund de colegii mei din comisie - eu nu am vrut sa particip la sedinta respectiva - si ei au hotarat acordarea certificatului. Eu am avut o participare activa la Revolutie, am ocupat cladirea Radioului si bineinteles ca activitatea mea a fost considerata ca atare", a declarat Victor Socaciu pentru Adevarul.

Stenograma sedintei CPRD din 31.03.2009, care poate fi consultata pe site-ul Camerei Deputatilor, ne arata ca Victor Socaciu minte - el apare ca prezent la aceasta sedinta a comisiei, in care s-a analizat si dosarul sau, scrie sursa citata.

Socaciu: Vom incerca eliminarea impostorilor

Pentru revolutionari, numirea lui Socaciu a reprezentat o surpriza.

"Este o numire politica si atat. Eu nu cunosc activitatea revolutionara a domnului Socaciu, nu am vazut dosarul sau", a declarat pentru Ziare.com presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries.

Maries asteapta de la Socaciu sa ii elimine dintre revolutionari pe impostori

Si Dorin Lazar Maior, liderul Blocului National al Revolutionarilor si coleg de partid al lui Victor Socaciu, contesta numirea acestuia.

"Victor Socaciu nu are sustinerea asociatiilor de revolutionari din BNR, adica peste 80% din asociatiile din tara. Este o numire facuta pe baza sustinerii lui Ion Iliescu, eu am informatii ca el a insistat pentru Socaciu. Nimeni nu se astepta. Cine este Socaciu? Ce a facut el in miscarea revolutionara? A fost membru in Comisia Parlamentara si a dat aviz pentru mii de impostori. Cum sa-l pui secretar de stat?", a declarat Dorin Lazar Maior pentru Adevarul.

In replica, Victor Socaciu spune ca, in noua sa calitate, va milita pentru eliminarea impostorilor din randurile revolutionarilor, dupa care se va bate pentru reluarea platii indemnizatiilor "A fost decizia premierului, sunt revolutionar si am militat de-a lungul timpului pentru drepturile lor. Voi incerca sa rezolv problemele cu care se confrunta aceasta categorie. Cum o voi face? Comunicand cu ei, incercand sa gasim solutiile cele mai bune(...) Exista si impostori in aceasta categorie si vom incerca sa-i eliminam. Dupa eliminarea lor se va putea trece si la recuperarea indemnizatiilor", a declarat el pentru cotidianul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Socaciu certificat revolutionar, #Socaciu secretar revolutionari Ponta, #Ponta revolutionari , #revolutia