Acordul Schengen ar putea fi modificat

Joi, 05 Mai 2011, ora 15:19
1709 citiri
Acordul Schengen ar putea fi modificat

Propunerea Comisiei Europene de intensificare a luptei impotriva migratiei clandestine, precum si tensiunile diplomatice dintre Italia si Franta in legatura cu afluxul de emigranti din Africa de Nord, au fost analizate in Parlamentul European, iar reactiile nu au fost deloc bune.

In timp ce Partidul European al Poporului si Verzii au fost de acord cu propunerea CE, socialistii si liberalii au criticat-o. Miercuri, Comisia Europeana a propus reintroducerea temporara a controalelor interne la frontierele statelor din zona Schengen, aceasta masura urmand sa fie luata "in circumstante deosebite", relateaza Novinite.

Majoritatea grupurilor politice din Parlamentul European a raspuns cu declaratii ferme, afirmand ca, ceea ce a inceput ca o "disputa la frontiera" intre Franta si Italia ar putea avea consecinte grave asupra directiei in care se va indrepta Uniunea Europeana.

Marea Britanie va vota pentru Romania si Bulgaria in Schengen

"Propunerea Comisiei este corecta", a afirmat, pe de alta parte, Manfred Weber, vicepresedintele PPE. Socialistii sunt insa de parere ca un control sporit in interiorul granitelor Schengen ar satisface cererile Frantei si Italiei.

"Franta, cea mai generoasa tara in materie de azil, va face propuneri in Consiliului european din iunie.

Dupa primele alegeri in noile democratii din Africa de Nord, va fi nevoie de reguli concertate pentru imigratie si de o dezvoltare economica impartasita", a spus Nicholas Sarkozy, intr-un interviu publicat miercuri, in L'Express, pledand pentru ajutarea Italiei in problema pe care o are in prezent cu imigrantii tunisieni.

Sarkozy cere ca o tara sa poata fi exclusa din Schengen provizoriu

Liderul Frantei a mers pana intr-acolo incat a lasat sa se inteleaga ca o tara care dovedeste o administrare defectuoasa a frontierelor sa poata fi exclusa din spatiul Schengen, cu titlu provizoriu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Schengen raport, #granite schengen, #controale interne schengen , #Schengen