Aderarea Romaniei la Schengen, sustinuta de Polonia

Joi, 26 Mai 2011, ora 12:53
1647 citiri
Aderarea Romaniei la Schengen, sustinuta de Polonia
Foto: Arhiva

Premierul polonez Donald Tusk a dat asigurari ca presedintia poloneza a Consiliului UE, ce va fi asigurata in a doua jumatate a anului, va acorda intregul sau sprijin aderarii in acest an a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, fara alte conditii politice suplimentare.

In cadrul unei intalniri a grupului S&D din Parlamentul European cu reprezentantii viitoarei presedintii poloneze a Consiliului UE, la care a luat parte si Rovana Plumb, Donald Tusk a dat un raspuns "clar si pozitiv" ca Polonia va sprijini aderarea tarii noastre la Schengen pe parcursul acestui an, se arata intr-un comunicat de presa.

Raspunsul premierului polonez da sperante ca in viitorul semestru sa se realizeze aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"In calitate de vicepresedinte al grupului S&D, am participat la aceasta intalnire de lucru, in care am discutat cu mai multi ministri din cabinetul polonez. Am fost foarte incantata de deschiderea pe care o manifesta acest cabinet fata de obiectivul nostru, al Romaniei, de aderare la spatiul Schengen.

Este un semn pozitiv pentru lunile urmatoare. Noi, grupul socialistilor europeni, vom continua sa militam pentru aderarea la Schengen, pentru ca este un obiectiv important al Romaniei. Acum, eforturile noastre vor trebui sustinute si de autoritati, care trebuie sa isi intensifice dialogul cu tarile europene pentru ca acest obiectiv sa fie realizat pe parcursul acestui an", a spus Rovana Plumb.

Alaturi de eurodeputata romana, la intalnirea de miercuri au participat, din partea grupului S&D, presedintele Martin Schulz, vicepresedintii Veronique de Keyser, Stephen Huhhes si Hannes Swoboda, precum si liderul delegatiei poloneze Boguslaw Liberadski. Delegatia guvernamentala poloneza, condusa de premierul Donald Tusk, i-a mai avut in componenta pe ministrul de externe Radoslaw Sikorski si ministrul afacerilor europene Mikolaj Dowgielewicz.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Schengen aderare Romania, #presedintie polneze consiliu ue, #consiliu ue romania aderare Schengen, #Romania Bulgaria aderare Schengen , #Schengen
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
IMI SCRIE SI MIE CINEVA CARE AR FI BENEFICIILE ADERARII? CE PLATIM PENTRU ASTA SI DACA NU ESTE MAI BINE FARA?
Poza ioana1
ioana1
rank 5
bineinteles ca ajutoarele catre Romania de acest fel sunt rasplatite suficient de bine , prin contracte , anulare de taxe, teritorii , etc, oare merita?