Ziare.com

Boc e convins ca PE sustine in continuare aderarea Romaniei la Schengen

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:54

   

Boc e convins ca PE sustine in continuare aderarea Romaniei la Schengen
Premierul Emil Boc si-a exprimat, joi, la Arad, convingerea ca Parlamentul European sustine in continuare aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Seful Guvernului a declarat ca este atent la ce se va intampla la Consiliul European in privinta aderarii Romaniei si a Bulgariei la Spatiul Schengen, avand in vedere ca aceste doua state au "obstacole politice", dar ca nu vede "decat o sustinere in continuare a aderarii din partea PE", relateaza Mediafax.

"Ma uit la ce se va intampla la Consiliul European. Nu vad decat o sustinere in continuare a acestui demers din partea Parlamentului European. In Parlamentul European, decizia a fost foarte clar mentionata, ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in Spatiul Schengen. Avem obstacole politice, dar vom vedea care va fi discutia politica de la nivelul Consiliului European din aceasta luna", a declarat Boc la Arad, raspunzand intrebarilor unor jurnalisti.

Parlamentul European a aprobat, in urma cu o saptamana, rezolutia care cere Consiliului European sa permita aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 635 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor