Antonescu: Barroso sa ne spuna si de ce nu intram in Schengen (Video)

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 14:33
2626 citiri
Antonescu: Barroso sa ne spuna si de ce nu intram in Schengen (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele liberal Crin Antonescu a declarat, marti, ca "Romania a indeplinit criteriile pentru aderarea la Schengen" si i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa spuna si care sunt cauzele pentru care acesta este de parere ca Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen la 1 ianuarie 2014.

"Din declaratia dlui Barroso reiese ca de fircare data apar oameni care se opun, cred ca este regretabil si o tema de reflexie pentru diplomatia romaneasca. Cred ca sunt de cautat cauzele in alta parte, de aceasta data. Cred ca Romania si-a achitat datoria.

(...) Eu as fi asteptat de la domnia sa sa ne spuna si care sunt cauzele pentru care Romania nu poate intra in Schengen, avand in vedere ca si domnia sa a declarat de mai multe ori ca suntem pregatiti", a declarat Crin Antonescu, raspunandu-i astfel presedintelui Basescu, care a lasat sa se inteleaga ca liderii USL ar fi motivul esecului Romaniei.

Traian Basescu a comentat, marti, inainte de a pleca spre Paris, declaratia presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a spus, la LCI, ca "Romania si Bulgaria nu intra in Spatiul Schengen la 1 ianuarie 2014".

Inaltul oficial european a explicat apoi ca "Romania si Bulgaria nu intra in Schengen pentru ca sunt tari care se opun", a mai subliniat presedintele CE, stiut fiind ca Germania si Franta sunt printre ele.

Basescu, despre Schengen: Poate domnii Ponta si Antonescu ar avea ceva sa isi reproseze

Presedintele a opinat ca USL-ul ar trebui sa se intrebe ce are sa-si reproseze, in cazul unui esec al Romaniei. "Din punctul meu de vedere, am obtinut in Consiliul European inca de anul trecut, in primavara, decizia ca la nivelul Consiliului Uniunii Europene, la JAI, sa se ia in discutie subiectul. Decizia politica a Consiliului European va trebui dusa la indeplinire de Consiliul JAI, unde e reprezentat guvernul.

Presedintele Comisiei Europene, veste proasta pentru Romania: Nu intram in Schengen nici anul viitor! (Video)

Momentul cand va fi luat in discutie subiectul depinde foarte mult de raportul MCV. In 2012, a fost amanata luarea in discutie desi era programata pentru octombrie, ca urmare a loviturii de stat din vara 2012, cand Romania nu a mai aratat ca un stat de drept.

Poate domnii Ponta si Antonescu ar avea ceva sa isi reproseze. Nu stiu daca pot sau daca inteleg, cert e ca urmatoarea discutie serioasa se poate face, in opinia mea, in urma unui raport pozitiv", a declarat presedintele.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Antonescu Schengen Basescu, #Barroso aderare Romania Schengen , #Schengen