De ce n-avem voie in Schengen

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 12:49
6124 citiri
De ce n-avem voie in Schengen

A inteles cineva, din povestile oficiale ale olandezilor si finlandezilor, de ce se opun aderarii Romaniei la spatiul Schengen? Desi ne-au fost servite explicatii precum coruptia, care tine oricum de Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie, n-are a face cu criteriile in materie, pe care le-am indeplinit inca din aprilie, cred ca stim cu totii despre ce vorbim aici.

Conservatorii din Finlanda si liberalii din Olanda au si ei "ungurii" lor, care-i tin la putere: Partidul Adevaratilor Finlandezi si Partidul pentru Libertate. Ambele au obtinut locul al treilea in urma alegerilor legislative, eveniment considerat in tarile respective cat o victorie, datorita diferentei mici fata de liderii clasamentului, si sustin o politica anti-imigranti. Spusele lui Geert Wilders, liderul pe care-l admira teroristul Breivik, sunt deja antologie: "mai putina infractionalitate, mai multa siguranta, mai putini imigranti si mai putin Islam, asta a ales Olanda".

In ceea ce priveste dreapta nationalista din Finlanda, ea a descoperit ca Helsinki s-a umplut in ultima vreme de rromi, si nu pentru ca au venit sa le incerce teribilele saune. Nici la Haga n-au mers sa studieze dreptul international, asa ca ce puteau sa faca oamenii, privind cum le este perturbat habitatul blond? Cersetoria este un fenomen pe care chiar nu-l pricep.

Dar acest adevar ramane nerostit, pentru ca ar intra in contradictie cu semnalizarea incalcarii drepturilor minoritatilor din Romania, fenomen care se produce periodic, din cauza lobby-ului.

Un mic amanunt: rromii nostri n-au oricum nevoie de pasapoarte ca sa viziteze muzeele, insa nu poti sa-i condamni pe nordici ca se tem de experientele francezilor si italienilor, care s-au trezit ca langa marile lor orase au crescut unele mai soioase.

Ce are Romania de facut? Nimic. Florarii nostri au la indemana, pentru aprovizionare, Danemarca si Bulgaria (cred ca de la turci ar costa mai mult, din cauza vamii), pe cei de la Nokia nu-i putem ameninta ca-i scoatem de la Jucu, ca le-am putea da idei, au mutat ei fabrica de la Bochum, n-ar fi imposibil sa priveasca spre Chisinau.

Ce ne-a mai ramas? Cum arde razbunarea in noi, am putea incarca rromii pe care-i mai avem in autocare si sa-i descarcam in Franta. De acolo se descurca. Cum povestea cu paduchii de flori n-a tinut, hai sa ne distram cu unii mai evoluati!

Lasand gluma la o parte, de aceasta data ne-am facut lectiile. Dar am patit exact ca mincinosii, carora daca li se intampla sa rosteasca un adevar dupa o viata de povesti vanatoresti, nu-i crede nimeni. Lucru manual!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#rromi Schengen, #Olanda Finlanda Schengen, #aderare Romania Schengen , #Schengen