Francois Hollande vrea Croatia in Schengen, in 2015

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 22:42
2276 citiri
Francois Hollande vrea Croatia in Schengen, in 2015

Presedintele francez Francois Hollande vrea ca al 28-lea stat membru UE, Croatia, sa se integreze in spatiul Schengen, incepand cu anul 2015, dupa trecerea celor minim doi ani necesari de la aderarea la Uniunea Europeana.

Franta estimeaza ca Croatia ar putea face parte din spatiul european de libera circulatie "intr-o perioada de timp rezonabila".

Francois Hollande a indicat acest lucru dupa o intrevedere cu prim-ministrul croat, Zoran Milanovici, a carei tara a intrat in UE pe 1 iulie.

"Daca cooperam bine, daca lucram impreuna pe respectarea frontierelor, pe controlul, elementele de securitate care trebuie puse in aplicare, eforturile la care se va angaja Croatia, cred ca acest lucru (aderarea la spatiul Schengen - n.red.) se poate face intr-o perioada de timp rezonabila", a spus presedintele francez, citat de Les Echos.

Ipocrizia lui Hollande in legatura cu rromii din Franta, in citate

Premierul francez: I-am spus lui Ponta de doua ori ca Romania nu intra in Schengen

Regulamentele europene impun o perioada de doi ani intre intrarea unei tari in Uniunea Europeana si posibilitatea integrarii in spatiul Schengen.

"Vor fi procese de verificare si, daca conditiile sunt indeplinite, in acest termen spatiul Schegen va fi deschis Croatiei", a mai spus Francois Hollande.

Spre de deosebire de situatia Croatiei, care a intrat in UE pe 1 iulie 2013, Franta se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, incepand cu 1 ianuarie 2014, la sapte ani de la intrarea celor doua tari in Uniunea Europeana.

Prim-ministrul francez Jean-Marc Ayrault a spus, la inceputul lunii octombrie, ca Romania nu este pregatita sa intre in spatiul Schengen, subliniind ca i-a spus de doua ori acest lucru omologului sau roman, Victor Ponta.

"Conditiile nu sunt indeplinite in intregime. Romania, ca si Bulgaria, are de facut progrese in materie de politie, in materie de justitie, in materie de control al frontierelor", a precizat Ayrault, care a explicat ca aceasta situatie nu are legatura cu mult-discutata chestiune a rromilor romani din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Francois Hollande Croatia spatiul Schengen, #Franta Romania spatiul Schengen, #Franta Croatia aderare Schengen, #Franta sustinere Croatia Schengen , #Schengen