Parlamentul European ne sustine sa intram in Schengen

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 13:48
4705 citiri
Parlamentul European ne sustine sa intram in Schengen

Parlamentul European a adoptat, cu majoritate de voturi, rezolutia prin care se afirma sustinerea aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Cea mai recenta rezolutie privind Romania si Bulgaria a fost cu putin timp in urma, in iulie, informeaza TVR Info.

Rezultatul acestui vot are o semnificatie politica, simbolica, nefiind obligatoriu pentru vreo tara sau institutie europeana.

Rezolutia a fost sustinuta de toate grupurile politice din Parlamentul European, cel al Popularilor Europeni (PPE), Socialistilor si Democratilor (S&D), Liberalilor (ALDE), Verzilor si Stangii Unite Europene (GUE).

In aceasta rezolutie se afirma ca Romania si Bulgaria au indeplinit conditiile tehnice de aderare la Schengen, care erau singurele ce trebuiau atinse, asa ca aderarea lor nu ar trebui impiedicata.

"Statele europene trebuie sa evite populismul", se arata in aceasta rezolutie. De asemenea, Romania si Bulgaria sunt catalogate ca "parteneri de incredere", conform agentiei Focus.

De asemenea, sunt apreciate si eforturile facute de cele doua state pentru indeplinirea conditiilor.

"Ambele tari si-au redesenat fundamental si reorganizat sistemele de management integrat al granitelor investind substantial in autoritatile lor de aplicare a legii (...) si si-au intarit cadrul institutional si legal", mai scrie in document,.

Merita sa fie in Schengen

Presedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, a declarat si el, la dezbaterea pe rezolutie, ca Romania si Bulgaria ar trebui sa fie in Schengen.

"Bulgaria si Romania merita sa fie in spatiul Schengen. Ele au indeplinit toate criteriile. Granitele lor sunt sigure. Indemn toate statele membre sa ia decizia privind largirea zonei Schegen doar pe baza acquis-ului Schengen si a procedurilor sale.

Bulgaria si Romania trebuie sa poata conta pe solidaritatea si dreptatea partenerilor lor din UE", a afirmat Buzek.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PE rezolutie Schengen, #Parlamentul European Schengen Romania , #Schengen