Ponta despre sustinerea Frantei pentru Schengen: Sa nu ne foloseasca in bataliile lor interne

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 14:24
2664 citiri
Ponta despre sustinerea Frantei pentru Schengen: Sa nu ne foloseasca in bataliile lor interne
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta i-a raspuns, indirect, premierului Frantei, Jean-Marc Ayrault, care a spus, potrivit presei franceze de miercuri, ca Romania nu a intrunit conditiile pentru aderarea la Schengen.

Ponta a reiterat, in sedinta de Guvern, ca "rromii sunt acolo si daca intram si daca nu intram in Schengen".

"Sa nu ne foloseasca in bataliile lor interne", a spus Ponta, subliniind ca strategia pentru integrare a rromilor "o facem", la fel ca si "pedepsirea tututor romanilor care comit infractiuni in strainatate".

In sedinta de Guvern a intervenit si ministrul de Externe, Titus Corlatean, care s-a referit la Franta in mod direct.

"Pozitia Romaniei nu s-a schimbat, nu exista nicio legatura intre aderarea la Schengen si problema rromilor. Am transmis colegilor francezi faptul ca ceea ce am stabilit prin canale diplomatice ramane valabil. Parteneriatul strategic se sustine prin reciprocitate. Daca aceasta nu exista, sa aflam prin canale oficiale, nu prin intermediul mass media", a precizat Titus Corlatean.

Victor Ponta a intervenit referindu-se si la raportul MCV, despre care a spus ca "probabil raportul se va amana pentru decembrie, pentru ca nu e rau, e bun".

Potrivit unei declaratii acordate Agerpres de catre purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, in luna iulie, urmatorul raport legat de progresul Romaniei in materie de Justitie si Afaceri Interne va fi prezentat in decembrie, odata cu cel legat de Bulgaria.

Premierul Frantei: I-am spus lui Ponta de doua ori ca Romania nu intra in Schengen

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a intervenit, marti, in dezbaterile din ultimele zile declansate de ministrul sau de Interne cu privire la minoritatea rroma si aderarea Romaniei la zona de libera circulatie Schengen, precizand ca intre cele doua chestiuni nu exista nicio legatura si ca premierul roman a fost informat in doua randuri ca tara noastra nu va adera la Schengen.

Premierul francez: I-am spus lui Ponta de doua ori ca Romania nu intra in Schengen

Conform transcriptului publicat de guvernul francez, Ayrault a aratat ca i-a spus deja omologului roman, Victor Ponta, in doua ocazii, ca nu sunt intrunite conditiile pentru ca Romania sa adere la Schengen.

"Conditiile nu sunt indeplinite in intregime, si eu am discutat in doua ocazii cu omologul meu Victor Ponta, premierul roman, si raspunsul (in ce priveste aderarea, n.red.) nu este posibil la 1 ianuarie anul viitor. Romania, ca si Bulgaria, are de facut progrese in materie de politie, in materie de justitie, in materie de control al frontierelor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Schengen opozitie Franta, #raport Romania Schengen decembrie , #Schengen