Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preda: Trebuie gasita o solutie care sa nu amane intrarea in Schengen

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 08:14
1919 citiri
Preda: Trebuie gasita o solutie care sa nu amane intrarea in Schengen

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, considera ca trebuie cautate toate modalitatile pentru ca Romania sa intre in spatiul Schengen.

"Eu cred ca trebuie gasita o solutie care sa nu amane intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen prea mult. Trebuie deci cautate toate modalitatile prin care aceasta problema sa nu fie lasata de izbeliste undeva intr-un orizont temporar nedefinit.

Ion Iliescu: Romania este dorita in Schengen

Daca asta va insemna distingerea unor domenii de acces, fie ca e vorba de porturi si aeroporturi, fie ca e vorba de intrari rutiere, si un calendar precis va putea fi pus la punct pentru celelalte dimensiuni ale programului, cu atat mai bine", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Potrivit europarlamentarului PD-L, problema intrarii in spatiul Schengen este una de "responsabilitate institutionala, nu o chestiune de pasiuni politice domestice".

Schengen: Cristian Diaconescu propune activarea Parteneriatului Strategic cu Franta

"Eu cred insa ca esential este ca termenele precise sa fie avansate, modalitati clare de asumare a responsabilitatilor sa fie de asemenea definite. Problema intrarii in Schengen este o problema de responsabilitate institutionala, de dialog cu partenerii nostri europeni. Nu este o chestiune de pasiuni politice domestice.

(...) Chestiunea esentiala mie mi se pare ca este deplasata aici la nivelul responsabilitatii institutiilor si la nivelul dialogului cu partenerii europeni. Schengen nu este o disputa autohtona intre Ponta si Antonescu si Voiculescu si Basescu", a subliniat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Romania nu intra in Schengen din cauza coruptiei si a lui Basescu - sondaj CCSB

Secretarul de stat Marian Tutilescu a declarat vineri ca presedintia ungara a UE analizeaza posibilitatea aderarii partiale a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, in martie, propunerea fiind ca cele doua tari sa intre in spatiul de libera circulatie mai intai cu frontierele aeriene.

Seful Departamentului Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Marian Tutilescu, a declarat pentru Mediafax ca subiectul aderarii partiale "este in discutie pe masa presedintiei ungare", insa acesta nu este singura propunere.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Romania Schengen, #aderare Romania spatiul Schengen, #Cristian Preda spatiul Schengen , #Schengen