Un deputat francez vrea reformarea Schengen, inaintea aderarii Romaniei si Bulgariei

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 15:24
3110 citiri
Un deputat francez vrea reformarea Schengen, inaintea aderarii Romaniei si Bulgariei
Foto: 20minutes.fr

Deputatul UMP din departamentul Alpes-Maritimes, Eric Ciotti, a declarat ca a depus in Adunarea Nationala o propunere privind reformarea Schengen inaintea aderarii Romaniei si Bulgariei.

"Reformarea Schengen este o urgenta si trebuie facuta inainte de accesul in zona de libera circulatie a Romaniei si Bulgariei. Odata cu extinderile succesive ale Uniunii Europene, functionarea Schengen nu mai raspunde nevoilor populatiei, in termeni de securitate a frontierelor si a reglementarii fluxului de emigranti", a declarat deputatul UMP, Eric Ciotti, pentru Le JJD.

El a sustinut ca acest proiect a fost propus inca din 2011 de catre fostul presedinte Nicolas Sarkozy.

Cristian Diaconescu: Nu exista nicio legatura intre rromii din Franta si Schengen

Intrebat daca demersul sau nu vine prea tarziu, in conditiile in care ca Romania si Bulgaria ar urma sa intre in Schengen la 1 ianuarie, deputatul francez considera ca tara sa ar trebui sa isi foloseasca dreptul de veto in cadrul Consiliului Justitiei si Afacerilor Interne (JAI) de la 5-6 decembrie, "tinand cont ca cele doua tari nu sunt pregatite pentru aderare".

Ciotti ridica doua motive pentru a-si sustine declaratia, anume comportamentul pentru care cele doua state il au fata de comunitatea rroma, printr-un refuz deliberat de implementare a unor instrumente de integrare in pofida ajutoarelor abundente din partea UE, si riscul supravegherii frontierelor externe ale Europei de catre doua state care nu dispun de instrumente adaptate.

Ministrul de Interne francez, Manuel Valls, aflat in campanie electorala, a spus recent ca "majoritatea rromilor se califica pentru a fi escortata in tara de origine" si ca "doar putini dintre ei incearca sa se integreze".

Aceste afirmatii au starnit criticile Comisiei Europene si ingrijorarea Bucurestiului care s-ar putea confrunta cu un nou refuz in privinta Schengen.

Ponta, despre Schengen: Ipocrizie e peste tot. Dupa ce rezolvam cu rromii, urmeaza melcii...

Premierul roman Victor Ponta a sustinut in aceasta saptamana ca "demagogia si ipocrizia caracterizeaza acei politicieni care spun celor care ii aleg ca, daca Romania este primita in Schengen, atunci in tarile respective vor ajunge mai multi rromi", precizand ca "rromii oricum sunt in Europa".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#deputat francez reforma schengen Romania, #Franta intrare Schengen Romania, #Franta aderare Romania Schengen , #Schengen