Ziare.com

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, luata in 22 septembrie

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 11:02

   

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, luata in 22 septembrie
Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen ar putea fi luata pe data de 22 septembrie, a anuntat ministrul bulgar de Interne Tvetan Tvetanov.

Si ministrul roman al Administratiei si Internelor, Traian Igas, care a fost prezent miercuri la Bruxelles, a anuntat ca textul Concluziilor ofera o sansa importanta Romaniei pentru aprobarea Deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne va fi luata cu ocazia Consiliului JAI din 22-23 septembrie 2011.

"Ar fi frumos in cazul in care Consiliul de Justitiei si Afaceri Interne ar lua decizia politica de a ridica mai intai controalele la granitele aeriene si maritime, iar la granitele terestre intr-o etapa ulterioara", a declarat oficialul bulgar pentru postul national de radio, citat de Novinite.

Tvetan Tvetanov a spus ca ar trebui sa mai fie dat publicitatii un raport al Comisiei Europene privind Romania si Bulgaria inainte sa fie trase concluzii privind aderarea celor doua tari la Schengen.

Cu toate acestea, ministrul crede ca Bucurestiul si Sofia ar putea fi incluse in spatiul de libera circulatie in iulie 2012, din cauza ca membrii Schengen sunt ingijorati ca vor fi presiuni migrationiste din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, via Grecia si Turcia.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1160 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor