Doi europarlamentari italieni se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen

Luni, 05 Martie 2012, ora 16:30
2919 citiri
Doi europarlamentari italieni se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen
Foto: Arhiva

Doi europarlamentari din partidul italian antiimigranti Liga Nordului se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, acuzand cele doua tari ca nu pot controla fluxurile migratorii.

"Sustinem Olanda, ramasa singurul cavaler al apararii frontierelor UE, impotriva includerii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, tinand cont de faptul ca cele doua tari nu au indeplinit inca in totalitate conditiile pentru a adera", au declarat europarlamentarii Ligii Nordului Claudio Morganti si Oreste Rossi.

"Romania si Bulgaria sunt complet incapabile sa controleze fluxurile migratorii, in special cele ilegale, care ar putea aduce infractiuni si infractori. Intrebarea mea este: unde se vor indrepta acestea (fluxurile de imigranti - n.r.)? Cu siguranta spre o tara unde nu exista certitudinea pedepsei si unde justitia este guvernata de reguli prea blande, adica Italia", a declarat Morganti.

"Pe langa evidenta problema a sigurantei - mii dintre muncitorii nostri ar intra in concurenta neloiala cu bulgarii si romanii, pe o piata a muncii aflata deja in criza profunda", adauga europarmantarul.

Morganti a cerut statelor membre UE sa gaseasca un acord "pnetru ca infractorii sa isi ispaseasca obligatori pedepsele in tarile de origine". "As fi curios sa aflu care ar fi pozitia Romaniei si Bulgariei in legatura cu un astfel de acord, tinand cont ca la ei cine fura ajunge in inchisoare, pedeapsa e certa, in timp ce la noi, in majoritatea cazurilor nu. Acesta nu este rasism, este realism", a conchis Morganti.

Anterior, partidul xenofob italian Liga Nordului a anuntat ca vrea sa lanseze un site pentru denuntarea "faptelor si comportamentelor reliefante ale imigrantilor extracomunitari", dupa exemplul celui creat de formatiunea de extrema-dreapta olandeza PVV.

Uniunea Europeana a amanat pana in septembrie luarea unei decizii privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, potrivit unui proiect de declaratie finala a Consiliului European.

Pe acest subiect, presedintele Traian Basescu a declarat vineri, de la Bruxelles, ca Olanda face "un abuz fara limite" fata de Romania, dar, pe de alta parte, la Consiliul European s-a stabilit pentru prima data un termen, Consiliul JAI din septembrie, cand se va lua o decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#europarlamentari italieni Romania Schengen, #italieni opun Romania Schengen , #Schengen