Elena Basescu: Tehnic, vom intra in Schengen - politic, s-ar putea sa fie probleme

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 17:42
2045 citiri

Tehnic, Romania poate adera la spatiul Schengen, dar politic ar putea sa intampine probleme, a recunoscut sambata, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Sibiu, europarlamentarul Elena Basescu, la prezentarea raportului sau de activitate din ultimul an in Parlamentul European.

"Tehnic, da, vad posibila aderarea noastra la spatiul Schengen. Sunt optimista, mai ales pentru ca ne-am indeplinit toate obligatiile tehnice. Politic, s-ar putea sa existe probleme", a declarat Elena Basescu.

Aceasta a spus ca aderarea la Schengen si adoptarea strategiei pentru rromi sunt principalele ei obiective pentru anul 2011, ca europarlamentar roman.

Elena Basescu a explicat ca urmeaza doua demersuri importante in PE, pentru aderarea Romaniei la Schengen, si anume, trecerea raportului tarii noastre si al Bulgariei si fixarea de catre Comisia Europeana a unui termen privind aderarea.

"In PE mai sunt inca doua demersuri: mai trebuie sa treaca de vot raportul pentru Bulgaria si Romania referitoare la aderarea la spatiul Schengen. Aici o sa avem nevoie de foarte mult sprijin. Europarlamentarii au posibilitatea sa preseze Comisia Europeana sa fixeze un termen, pentru ca asta este ce ne intereseaza pe noi cel mai mult, pentru ca in scrisoarea celor doi ministri (de interne german si francez - n.r.) nu exista un termen fixat in cazul amanarii", a spus Elena Basescu.

Romania si Bulgaria nu se vor integra in spatiul Schengen la sfarsitul lunii martie, asa cum contau liderii lor, pentru ca rapoartele de evaluare privind controalele la frontiera sunt negative, au indicat vineri pentru AFP mai multi diplomati europeni de la Bruxelles.

Decizia in acest sens ar urma sa fie luata in cadrul Consiliului ministrilor de interne din Uniunea Europeana prevazut pentru 24 februarie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Elena Basescu spatiul Schengen, #intrare spatiul Schengen , #Schengen