Ziare.com

Examinarea cererii de aderare la Schengen a Romaniei, amanata pentru martie 2013 - surse

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 17:09

   

Examinarea cererii de aderare la Schengen a Romaniei, amanata pentru martie 2013 - surse
Examinarea cererilor de aderare ale Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost amanata pentru martie 2013, din cauza unei incertitudini cu privire la capacitatea autoritatilor acestor doua tari de a isi respecta obligatiile, au declarat miercuri surse diplomatice la Bruxelles.

O abordare este prevazuta pentru joi, in cursul reuniunii ministrilor de Interne din cadrul UE la Luxembourg, dar "nu a venit timpul sa se ia decizii", a subliniat una dintre aceste surse.

Problema aderarii "se va pune in martie 2013, dar acest lucru nu inseamna ca va fi luata o decizie", a insistat unul dintre diplomatii europeni. Reuniunile ministeriale ale UE vor fi prezidate in perioada respectiva de catre Irlanda.

O serie de tari, intre care Olanda si Germania, apreciaza ca in prezent nu sunt intrunite conditiile in vederea unei aderari, inclusiv Comisia Europeana (CE) exprimand unele rezerve, potrivit unor surse.

Situatia politica din Romania explica aceste rezerve, din cauza unor indoieli cu privire la angajamentul Guvernului condus de catre Victor Ponta de a respecta statul de drept.

Cipru: Consiliul JAI nu va lua o decizie privind aderarea Romaniei la Schengen

CE, care nu are nicio putere de decizie in acest domeniu, urmeaza sa publice in ianuarie un raport de evaluare asupra situatiei din Romania si Bulgaria, care va fi utilizat de guvernele europene in aprecierile lor. Rezultatul alegerilor legislative organizate la 9 decembrie in Romania ar putea sa fie hotarator.

Autoritatile din cele doua tari candidate au inteles situatia si nu mai insista asupra stabilirii unei date a aderarii lor la Spatiul Schengen. "Decizia trebuie sa fie luata la momentul potrivit", a insistat un diplomat dintr-o tara membra a Spatiului Schengen.

Aderarea Bulgariei este legata de aderarea Romaniei, iar Sofia este o victima a criticilor formulate de catre membrii Spatiului Schengen la adresa Bucurestiului, mai scrie AFP.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2418 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aderarea Romaniei la Schengen

nu se va produce decat dupa parasirea Puterii de catre USL. Acest fapt este foarte clar si limpede precizat, dar in termeni diplomatici, nu directi, asa, ca la Antena 3. In momentul in care un diplomat iti spune ca exista rezerve cu privire la capacitatea Guvernului Romaniei, a actualului Guvern, evident, de a respecta statul de drept, decizia este luata. Sigur, CE si tarile care se opun aderarii noastre ne respecta dreptul de a ne alege la conducere ce partid sau ce personaj dorim. Sau dreptul nostru de a fi condusi de unii pe care nici macar nu i-am ales. Dar si ei isi rezerva dreptul de a spune DA sau NU. Iar cu Ponta si Antonescu la Putere in Romania, raspunsul va fi intotdeauna, NU!

 

Cu și fără.

Dottore fără tine, am fi intrat in spațiul Schengen,cu tine niciodată.Dacă mai ai un dram de conștiință, fă un bine romanilor și dă-ți Demisia.

Examinarea cererii de aderare la Schengen a Romaniei, amanata ...

... pentru martie 2013.

Din partea mea, n-au decat s-o amane pana prin toamna lui 2500!

Pentru ca singurii care-ar profita de obsesia asta c.retina a politrucilor damboviteni, mediatizata si ras-mediatizata, ar fi numai tiganii, care si-ar mai gasi un front de "lucru" si prin Schengen!

 

pai parca pezidelu' istitutului caloriferului roman marga andrei,...

...pe vremilii alea foarte recente cand ocupa fonctia de logofat uslamist al trebilor din afara declara sus si tare (inainte de a fi demis pe motiv de incompetenta mare) si ne asigura ca a noastra in Schengen intrare va fi aprobata la prima reuniune viitoare. dupa cum se vede viitorul luminos tot a ramas, chestia este ca va fi aprobata in al melcului pas din cauza a lu' tonta nas.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor