Geoana: Subiectul Schengen, varful unui val de populism si nationalism ce risca sa naruie UE

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 18:28
1897 citiri
Geoana: Subiectul Schengen, varful unui val de populism si nationalism ce risca sa naruie UE
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei parlamentare pro-Schengen, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca subiectul Schengen e doar varful unui val de populism si nationalism care ameninta proiectul UE, precizand ca pozitia Frantei trebuie sa aiba in vedere eforturile facute de Romania pentru securizarea frontierelor.

"Subiectul Schengen este doar varful iceberg-ului cu privire la un val de populism si nationalism care risca sa naruie intreg proiectul european. Noi cand pledam pentru intrarea Romaniei in Schengen nu pledam exclusiv pentru un subiect relativ tehnic, ci pledam pentru tratarea egala si ca parte egala a tuturor tarilor europene in marele nostru proiect european (...) Romania este prima tara interesata sa-si protejeze frontierele, nu facem de dragul Schengen.

Geoana: Declaratiile Frantei pe Schengen, un dus rece. Sper sa ne trezeasca

Geografia Romaniei care a generat si interesul istoric al Frantei in pozitia noastra geo-politica este acela de a separa estul de vest, cand este vorba de crima organizata si cand este vorba de infractionalitate. Avem cea mai lunga si complicata frontiera externa din Europa. Interesul nostru este de a nu lasa mafia de la est si mafia de la vest sa-si dea mana pe deasupra sau pe dedesubtul teritoriului nostru national", a declarat Geoana in cadrul unei intrevederi a Comisiei parlamentare Pro-Schengen cu parlamentarul francez Jean-Pierre Dufau, raportor pentru imigratie si integrare in Adunarea Nationala a Frantei.

Ministru francez, despre Schengen: Raportul MCV nu va fi un pozitiv. Mai trebuie facute eforturi

El a mentionat ca riscul privind criminalitatea organizata este unul "mortal pentru securitatea nationala a Romaniei", acesta fiind principalul motiv pentru care au fost facute demersurile in securizarea frontierelor.

De asemenea, senatorul PSD a precizat ca sustine ca prin intermediul Crucii Rosii sa fie adoptat modelul promovat in Italia care "sa evite tentatia de a reveni la practici care aduc mai degraba de perioada fascista si nazista in Europa decat de perioada democratica si europeana".

"Se poate realiza efortul legitim al statului francez de a cunoaste care este identitatea unui cetatean strain pe teritoriul respectiv, sa stie daca intr-adevar revine in mod ilegal sau intra in mod ilegal in Franta si prin alte metode mai soft decat prin metodele de foarte multe ori prea brutale si care sunt condamnate si de Comisia Europeana", a mai precizat Geoana.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Geoana Schengen UE, #Geoana pupulism nationalism Schengen , #Schengen
Comentarii
Poza UniuneaSatanistoLeninista
UniuneaSatanistoLeninista
rank 1
Acum când Ponta este mai prost, el nu vrea să-i lase locul. Cine te