Guvernul italian: Romaniei ar trebui sa-i fie asigurat pe deplin accesul in Schengen

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 23:05
1810 citiri
Guvernul italian: Romaniei ar trebui sa-i fie asigurat pe deplin accesul in Schengen

Reprezentantii Ambasadei Italiei la Bucuresti au transmis ca tara noastra a indeplinit criteriile tehnice de aderare la spatiul Schengen, astfel ca ar trebui sa ii fie asigurata intrarea in acest spatiu.

"Pozitia Guvernului italian este aceea ca Romaniei ar trebui sa-i fie asigurat pe deplin accesul in sistemul Schengen. De altfel, Italia considera ca autoritatile romane au indeplinit in totalitate si cu succes toate conditiile tehnice cu privire la aderare", a transmis ambasada, la solicitarea Mediafax.

Fost premier francez: Intrarea Romaniei in Schengen in acest moment ar fi o greseala

Mai multi politicieni si ministri francezi au declarat, in ultimele zile, ca Romania si Bulgaria nu ar trebui sa fie primite in spatiul Schengen. Printre motivele invocate sunt cele privind siguranta si situatia rromilor.

Fostul prim-ministru al Frantei Francois Fillon a declarat, duminica, citat de Le Point, ca intrarea Romaniei si Bulgariei in zona Schengen in acest moment ar fi o greseala.

Inca un ministru francez se leapada de Romania: Interzis in Schengen daca nu securizeaza frontierele

De asemenea, ministrul de Externe al Frantei, Laurent Fabius, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la securitatea frontierelor la nivelul tarii noastre si a vecinilor de la sud de Dunare.

"Daca nu se schimba conditiile, nu vom fi in favoarea aderarii", a declarat Fabius.

Totodata, Jean-Francois Cope, primarul din Meaux, i-a cerut presedintelui Francois Hollande sa ia pozitie ferma impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, iar Marine Le Pen a declarat ca "fara sa fie inca in Schengen, circulatia romanilor si bulgarilor in statele Uniunii Europene este prea facila. Dupa 2014, va fi si mai si".

Le Monde: Politicienii francezi, uniti impotriva aderarii Romaniei la Schengen

Nu in ultimul rand, ministrul de Interne al Frantei, Manuel Valls, a declarat, pe 24 septembrie, ca a singura solutie la situatia rromilor din tara sa este expulzarea si asociaza aceasta minoritate etnica cu cersetoria si infractionalitatea.

"Rromii au o vocatie de a se intoarce in Romania sau in Bulgaria", a spus Valls, care a adaugat ca autoritatile din cele doua tari trebuie sa faca mai multe "eforturi pentru integrarea lor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#ambasada Italia Romania Schengen, #Italia sustinere Romania Schengen , #Schengen
Comentarii