Iordache (PSD): Lucram si pe MCV pentru Schengen. Coruptie, si in Germania sau Finlanda

Vineri, 08 Martie 2013, ora 13:57
3227 citiri
Iordache (PSD): Lucram si pe MCV pentru Schengen. Coruptie, si in Germania sau Finlanda

Deputatul PSD Florin Iordache spune ca, desi aderarea Romaniei la Schengen e conditionata incorect de rapoartele pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, institutiile din Romania se concentreaza si pe imbunatatiri in acest domeniu, astfel incat sa putem adera la spatiul european de libera circulatie.

"Noi ne vom face treaba ca si pana acum. Daca ne vor conditiona de Schengen, e o falsa problema, Romania a indeplinit criteriile tehnice.

Cu toate astea, vom face astfel incat din cele 2 capitole distincte, Schengen si MCV, sa fie indeplinite cat mai multe", a spus deputatul pentru Ziare.com.

"Bineinteles ca lucram si pentru imbunatatiri pe MCV", a raspuns acesta, intrebat daca puterea de la Bucuresti, desi nu considera ca acestea ar trebui legate, lucreaza pentru a aduce progrese, astfel incat sa intram in Schengen.

Cu toate astea, el a criticat faptul ca nu sunt stabilite niste criterii clare in rapoartele MCV.

"MCV nu e delimitat foarte clar. Se spune ca avem coruptie, dar coruptie exista si in Germania, si in Finlanda, si in Romania", a mai spus Iordache.

Reprezentantii USL au refuzat, pana acum, sa spuna ca vom face eforturi si pe MCV pentru a adera la Schengen, considerand ca nu exista legatura intre ele, in ciuda faptului ca statele care s-au opus oficial, adica Germania, Olanda si Finlanda, au conditionat aderarea de rapoartele MCV.

Aderarea la Schengen, inca o data amanata

Ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti, joi, in Consiliul JAI, au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei pana la o data ulterioara nedefinita.

Aderarea la Schengen, amanata oficial

In plus, ministrii din Consiliul JAI au decis ca rediscutarea temei sa aiba loc intr-o reuniune in luna decembrie a acestui an, a declarat ministrul roman de Interne, Radu Stroe, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

"As vrea sa aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca ceea ce s-a decis astazi este sa se reia subiectul Schengen pana la sfarsitului anului 2013 in vederea stabilirii cailor de urmat pe baza abordarii in doua etape. Aceasta solutie practic reconfirma continuarea procedurilor privind aderarea Romaniei la Schengen. Aceasta a fost solutia de compromis pe care a acceptat-o toata lumea si ca urmare, cum se spune, mergem inainte", a declarat Radu Stroe intr-o conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Florin Iordache MCV Schengen, #legatura Schengen MCV , #Schengen