Ziare.com

Ministrul de Interne finlandez: Voi propune aderarea Romaniei la Schengen in martie 2012

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 16:17

   

Ministrul de Interne finlandez: Voi propune aderarea Romaniei la Schengen in martie 2012
Ministrul de Interne, Traian Igas, s-a intalnit joi, in cadrul reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), cu ministrul de Interne al Finlandei Paivi Rasanen si cu ministrul de Interne francez Claude Gueant. Oficialul finlandez a anuntat ca va propune ca Romania sa adere deplin, nu in etape, la spatiul Schengen, in martie 2012.

Ministrul finlandez a apreciat eforturile depuse de Romania in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen si a subliniat ca tara noastra a indeplinit toate cerintele din acquis-ul Schengen si nu are probleme in ceea ce priveste calitatea controlului si supravegherii la frontiera, insa este necesar sa continue lupta impotriva coruptiei si eforturile in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Paivi Rasanen a mai spus ca increderea reciproca este esentiala si este conditionata de progrese reale din partea Romaniei in aceste domenii.

In final, ministrul finlandez a subliniat ca, in cazul unui viitor raport pozitiv MCV din partea Comisiei Europene, va lua in considerare schimbarea pozitiei sale, respectiv sprijinirea unei decizii de aderare a Romaniei la spatiul Schengen in martie 2012, de aceasta data insa o aderare deplina cu toate categoriile de frontiere si nu etapizata.

Si ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a incurajat autoritatile romane sa continue eforturile pentru aderarea la spatiul Schengen, reiterand sprijinul pentru atingerea acestui obiectiv si identificarea unei solutii care sa permita deblocarea situatiei create prin pozitia exprimata de Finlanda si Olanda, cu ocazia Consiliului JAI din 22 septembrie 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1849 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Finlandezul:Romaniei MCV nu-i trebuie dar e imprescindibil

La care Igas i-a raspuns:nu ne puteti impune conditii suplimentare.
Iar finlandezul i-a replicat:nu vi le impun vi le cer!

 

doi cu o pusca , trei cu-n cal , patru suie dealu , restul la carbit

------------

 

Pe ce criterii va propune acet lucru ?

Noi tot noi suntem si vom fi si in Martie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor