Ministrul francez de Interne: Romania trebuie sa intre in spatiul Schengen

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 14:36
3240 citiri
Ministrul francez de Interne: Romania trebuie sa intre in spatiul Schengen

Franta isi reafirma convingerea ca Romania trebuie sa intre in spatiul Schengen, avand aceasta vocatie, iar autoritatile franceze sunt dispuse sa ajute Romania pentru indeplinirea tuturor criteriilor tehnice, a declarat luni ministrul francez de Interne, Claude Gueant, aflat in vizita in Romania.

Claude Gueant a declarat, dupa ce s-a intalnit cu ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ca delegatia pe care o conduce face o vizita care sta sub semnul cooperarii in contextul in care presedintii Frantei si Romaniei s-au exprimat public pentru refacerea legaturilor de colaborare intre cele doua tari.

Aurescu: Romania conteaza pe o decizie pozitiva pentru Schengen anul acesta

Ministrul francez a precizat, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, ca a discutat doua teme principale cu Traian Igas, respectiv aderarea Romaniei la Schengen si cooperarea politieneasca intre autoritatile celor doua state.

In ceea ce priveste primul subiect, Claude Gueant a sustinut ca Franta isi afirma convingerea ca Romania trebuie sa intre in spatiul Schengen, tara noastra avand aceasta vocatie.

Ministrul francez de Interne a adaugat ca tara noastra a indeplinit o serie de criterii tehnice urmand ca perspectiva aderarii sa fie evocata in Consiliul Europei.

Aderarea Romaniei la Schengen, blocata de "tari mari" - premierul Ungariei

Potrivit acestuia, Franta este dispusa sa ajute Romania pentru indeplinirea tuturor criteriilor tehnice, ministrul francez mentionand ca a fost luat in discutie crearea unui dispozitiv format din ofiteri de politie detasati pe langa autoritasile romane.

Intalnire si cu ministrul Baconschi

Oficialul francez s-a intalnit, tot luni, si cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Potrivit unui comunicat MAE remis Ziare.com, cei doi au discutat despre "procesul de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen, precum si aspecte legate de fenomenul migrationist in contextul evolutiilor din vecinatatea sudica a UE. De asemenea, au fost abordate stadiul si perspectivele cooperarii romano-franceze in domeniul afacerilor interne, inclusiv aspecte legate de lupta impotriva criminalitatii".

Romania si Franta urmeaza sa identifice solutii constructive care sa "ofere garantii ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen aduce un plus de securitate in spatiul european".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Romania Franta Schengen, #ministru francez intalnire Igas , #Schengen