Noua strategie pentru Schengen - cum incercam sa convingem Olanda

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 17:46
3101 citiri
Noua strategie pentru Schengen - cum incercam sa convingem Olanda

Vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu, va merge in capitala politica a Olandei, Haga, pentru o serie de intalniri cu parlamentarii olandezi, in scopul eliminarii opozitiei acestei tari la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

"Domnul Cristian Diaconescu a anuntat partea olandeza in legatura cu organizarea unei intalniri cu reprezentantii partidelor parlamentare din Olanda la Haga, care va avea loc in cel mai scurt timp, in scopul discutarii la nivel politic al temelor de preocupare care genereaza decizile succesive luate de Olanda pentru blocarea Romaniei in procesul de aderare la Schengen", informeaza un comunicat remis presei de biroul vicepresedintelui Senatului, dupa intalnirea acestuia cu Paul Ymkers, seful misiunii diplomatice a Olandei la Bucuresti.

De asemenea, Diaconescu a asigurat partea olandeza ca Parlamentul Romaniei e dispus sa adopte, in regim de urgenta, o serie de legi in domeniul justitiei, domeniu pe care Haga si-a manifestat ingrijorarile.

"Vicepresedintele Senatului a reafirmat ca Parlamentul Romanie este pregatit sa adopte in regim de urgenta o serie de acte normative care sa confere baza legala, vizand eficientizarea si reformarea sistemului juridic romanesc si ca in acest sens va initia la nivel parlamentar intern o evaluare a criteriilor pentru aderare in functie de exigentele statelor membre ale spatiului Schengen.

Partea olandeza s-a aratat preocupata de nivelul coruptiei la nivel inalt, lipsa unor hotarari definitive si absenta progreselor "ireversibile" din zona luptei impotriva coruptiei si reformelor in sistemul juridic.

De asemenea domnul Paul Ymkers a calificat drept esentiale pentru deblocarea deciziei de aderare a Romaniei la Acordul Shengen cele doua rapoarte ale Comisiei Europene privind MCV, prin care sa se constate ireversibilitatea transformarilor de sistem", se mai arata in comunicat.

Paul Ymkers a salutat disponibilitatea de dialog parlamentar a partii romane.

Autoritatile romane au indicat, in repetate randuri, situatia din Parlamentul Olandei, in care Puterea are o majoritate infima, fiind sustinuta de un partid antiimigratie, drept cauza pentru opozitia la aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

L.L.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#intalniri Parlament Romania Olanda, #Diaconescu Olanda Schengen , #Schengen