Ovidiu Silaghi: Nu e vorba de a pune Schengen pe plan secund

Marti, 05 Martie 2013, ora 18:28
2041 citiri
Ovidiu Silaghi: Nu e vorba de a pune Schengen pe plan secund

Presedintele comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, Ovidiu Silaghi, a spus ca subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen nu este pus pe plan secund, insa nu trebuie ca toate eforturile sa fie canalizate spre acest obiectiv.

Vorbind despre declaratiile de vineri seara ale ministrului de Externe, Titus Corlatean, potrivit caruia daca se va decide o noua amanare a aderarii Romaniei la Schengen, tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata de acest proces, senatorul PNL a explicat: "Nu a zis ca nu vom mai fi interesati de aderare".

"Suntem interesati de aderare, dar a zis ca nu mai devine punctul principal al atentiei Guvernului, pentru ca este normal sa fie cresterea economica si dezvoltarea infrastructurii", a precizat fostul ministru al Transporturilor.

Corlatean: Daca ne amana iar pe Schengen, Romania nu mai e interesata

Ponta stie ca Romania nu va intra in Schengen saptamana viitoare din cauza MCV

Totodata, acesta a specificat ca intentia liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu nu este de a pune intrarea in zona Schengen pe plan secund.

"Nu este vorba de a pune Schengen pe un plan secund, ci este vorba de a nu ne canaliza toate eforturile si toata imaginatia doar pentru a rezolva accesul in Schengen, care de altfel in mod tehnic deja este respectat. Deci, conform tratatului de aderare, noi ne-am respectat obligatiile", a afirmat senatorul liberal.

Ponta, despre Schengen: Exista alte lucruri importante pentru Romania, obiectivele raman neschimbate (Video)

Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

Intrebat ce ne mai lipseste pentru a adera la Schengen, Ovidiu Silaghi a raspuns: "Motivul invocat de Germania a fost ca nu suntem inca completi cu MCV, dar in tratatul de aderare nu exista absolut nicio legatura intre MCV si Schengen".

Schengen: Ponta renunta la vot si recunoaste ca Olanda s-ar fi alaturat Germaniei

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat ca exista lucruri mai importante pentru Romania decat aderarea la Schengen, insa obiectivele tarii cu privire la acest subiect raman neschimbate.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca vreo tara doreste blocarea aderarii Romaniei la Schengen, trebuie sa o faca argumentat, facand referire la Germania, dar si ca aderarea tarii noastre la Schengen nu a fost niciodata "prima prioritate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Ovidiu Silaghi Schengen plan secund, #Ovidiu Silaghi Romania aderare Schengen, #Ponta Romania aderare Schengen, #Antonescu Romania aderare Schengen , #Schengen
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
O fatza de personaj din scrierile lui Caragiale.